Atentatori na Zvicera ćute kao zaliveni: Odbijaju saradnju s policijom!

24.01.2021

15:52 >> 17:06

0

Uhapšeni slove za osobe bliske škaljarskom klanu, a Okružni sud u Kijevu im je produžio pritvor do 8. februara

Atentatori na Zvicera ćute kao zaliveni: Odbijaju saradnju s policijom!
Copyright Pokušaj ubistva Zvicera u Kijevu Foto: Printscreen/Youtube/bestvideos

Osumnjičeni za pokušaj ubistva Kotoranina Radoja Zvicera, koji slovi za vođu „kavačkog” klana, Baranin Stefan Đukić Mandić, Podgoričanin Emil Tuzović i srpski državljani Petar Jovanović i Milan Branković i dalje ćute pred ukrajinskim pravosudnim organima!

Kako se navodi, uhapšeni slove za osobe bliske škaljarskom klanu, a Okružni sud u Kijevu im je produžio pritvor do 8. februara.

“Detektiv info” navodi da Đukić, Tuzović, Branković i Jovanović i dalje drže jezik za zubima.

Radoje Zvicer Printscreen

Uprkos ponovljenim pokušajima ispitivanja ove kriminalne grupe od strane tamošnje policije, oni odbijaju da pruže bilo kakve dokaze.

Inače, detaljna istraga utvrdila je da su uhapšeni bili svesni svojih postupaka i da se smatraju razumnim osobama.

Zvicerovi su navodno ukrajinskoj policiji opisali kako je izgledao dan kada se dogodio pokušaj atentata. Rekli su da  su zajedno otišli u šetnju, ali da je počela da pada kiša pa su odlučili da se vrate kući, a da su zatim napadnuti.

Tamara Zvicer Printscreen/detective -info.com.ua

Podsetimo, napad na Zvicera doogodio se 27. maja 2020. u Kijevu, a sa njim je bila i njegova supruga Tamara Zvicer. Snimak napada obišao je Evropu, a na njemu se mogla videti i Zvicerova supruga koja je uz pomoć pištolja pokušala da odvrati napadače.

Posle napada, uhapšen je i službenik Nacionalne policije Ukrajine Rostislav Černobrivi, osumnjičen za pomaganje Zvicerovim napadačima.

Inače, ukrajinsko tužilaštvo i policija pokrenuli su finansijsku istragu protiv Radoja i Tamare Zvicer zbog sumnje da nelegalno zarađeni novac pokušavaju da ubace u legalne finansijske tokove. Istraga je tajna, a tamošnja policija proverava njihovu firmu, pisao je podgorički “Dan”.

Zviceri su na teritoriji Ukrajine registrovali legalnu firmu zajedno sa G. Z. i M. Z. Reč je o kompaniji „Interfoodtechnology LLC“, registrovanoj u novembru 2018. godine u Poltavi, koja posluje u oblasti ugostiteljstva. Zvicer je označen kao jedan od vođa kavačkog klana, a posle napada s ebrzo oporavio.

Zvicer se služio tuđim identitetom i pod imenom Josip Babić je nesmetano putovao Evropi.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike