Nema pravde za stradalog pevača: Bliži se dvogodišnjica smrti Šabana Šaulića, a suđenje ni na vidiku!

25.01.2021

19:50 >> 10:00

0

U udesu u Nemačkoj sa Šaulićem je stradao i klavijaturista Mirsad Kerić, dok je kum Bobi Stojanović prošao sa povredama. Udes je izazvao Nemac turskog por

Nema pravde za stradalog pevača: Bliži se dvogodišnjica smrti Šabana Šaulića, a suđenje ni na vidiku!
Copyright Šaban Šaulić ATAimages/Antonio Ahel

Jedna od najvećih srpskih i balkanskih zvezda Šaban Šaulić (67) stradao je pre skoro dve godine u udesu u Nemačkoj, a suđenje vozaču odgovornom za njegovu pogibiju još nije ni počelo!

Kralj narodne muzike i njegov klavijaturista Mirsad Kerić poginuli su 17. februara 2019. kada su se vraćali sa koncerta u Nemačkoj. Na njihovo vozilo naleteo je automobil “mazda 6” kojim je upravljao nemački državljanin turskog porekla Alsin Levent (36).

Tragedija se dogodila na putu A2 u blizini gradića Gitersloha, kada se pevač vraćao sa svog poslednjeg koncerta u Bielefeldu.

Mesto tragedije foto: Printscreen/m.westfalen-blatt.de

Šaulić i posle skoro dve godine ne dobija zasluženu pravdu, a sve više se javljaju sumnje da se proces odugovlači. Kako pišu nemački mediji ovih dana, postupak je i dalje na čekanju iako se bliži dvogodišnjica.

Alsin Levent Printscreen/Facebook

– Prvo ročište u Okružnom sudu u Guterslohu i dalje se čeka. Sud je prvi pretres morao da otkaže po hitnom postupku u proleće 2020. zbog pandemije. Gotovo godinu dana kasnije, prema rečima predsednika suda, još nema novog datuma saslušanja. Razlog su pooštreni uslovi za ulozak iz Srbije u Nemačku u vreme koronavirusa – navodi nemački portal Westfalen-blatt i dodaje reči Akela Meira iz službe za odnose sa javnošću:

– Advokati koji zastupaju porodice stradalih trenutno ne mogu da dođu – kazao je on.

Mediji podsećaju da je reč o velikoj zvezdi koja ima ogromnu bazu obožavaoca na Balkanu i da je među svojim sunarodnicima u Nemačkoj važio za “super zvezdu”.

– Optužen je nemački državljanin i tereti se za dva ubistva iz nehata i nanošenje teških povrede u trećem slučaju. Takođe, tereti se ugrožavanje saobraćaja i vožnju bez dozvole. Prema navodima lokalnog suda, priznao je navode za koje se tereti – ističu lokalni mediji.

Podsetimo, Šaulić i Kerić su preminuli u bolnici uprkos borbi lekara, a treća osoba koja je srećom preživela je Šabanov kum Slobodan Bobi Stojadinović.

Privatna arhiva/ Bobi Stojadinović

Pored toga što je vozio bez dozvole, Levent je bio i pod uticajem alkohola kada je izazvao strašnu nesreću i naleteo na vozilo pevača. Kako je utvrđeno, on je vozio brzinom od 160 km/h, na mestu gde je u tom trenutku bilo dozvoljeno 80.

Pročitajte još:

Kako se ranije pisalo, tužilac je doneo odluku da se zbog bezbednosti Leventa preduzmu određene mere, s obzirom na to da je u medijima objavljena njegova fotografija i da postoji “strah da bi pevačevi fanovi mogli da mu naude”.

Čak su se pojavile informacije da je optuženi nestao, jer se navodno više ne nalazi u Guterslohu gde je živeo. Dok su neki pominjali da je “sklonjen iz bezbednosnih razloga”, njegov advokat nije želeo da obelodani gde se nalazi, zbog čega su se javile brojne spekulacije.

Optužnica protiv Leventa je podignuta još u avgustu 2019. A posle 11 nedelja pritvora on je pušten na slobodu. Još pre pandemije se čekalo na suđenje, jer nije bio određen datum početka. Predsednik Okružnog suda nije imao odgovor na pitanje zašto se toliko dugo čeka na početak suđenja.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike