Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo Aleksandra Šarca: Lazar (23) planirao novu likvidaciju!

25.01.2021

11:43 >> 13:16

0

Viši sud u Podgorici danas je odredio pritvor dvojici srpskih državljana. Ilić i Savić uhapšeni su u petak u Budvi na zaobilaznici u blizini gradskog grobl

Određen pritvor osumnjičenom za ubistvo Aleksandra Šarca: Lazar (23) planirao novu likvidaciju!
Copyright Ubicu Aleksandra Šarca snimile kamere Printscreen

Lazaru Iliću (23) iz Kraljeva, koji je osumnjičen za ubistvo “Pink pantera” Aleksandra Šarca u Beogradu, zajedno sa još jednim srpskim državljaninom Strahinjom Savićem, određen je danas pritvor zbog sumnje da su planirali likvidaciju Marka Ljubiše Kana iz Budve!

Viši sud u Podgorici danas je odredio pritvor dvojici srpskih državljana. Ilić i Savić uhapšeni su u petak u Budvi na zaobilaznici u blizini gradskog groblja.

kod Ilića su pronađeni pištolj i telefon sa kripto-zaštitom. Prema nekim informacijama, Ilić je imao falsifikovani pasoš.

Kamere snimile ubicu Aleksandra Šarca Printscreen

Podsetimo, Cetinjanin Marko Ljubiša zvani Kan odavno je poznat policiji. Blizak je “škaljarskom klanu” i barskoj kriminalnoj grupi koju je predvodio pokojni Alan Kožar. Tri puta je preživeo pokušaj ubistva – 2009, 2013. i 2019. godine.

Ljubiša je ranjen  2009. godine u Beogradu, ispred Arene, posle utakmice Partizan–Panatinaikos. Tada je pogođen u vrat, a policija je zaključila da je reč o nekim njegovim neraščišćenim kriminalnim računima.

Kan je u aprilu 2012. godine izručen iz Srbije u Crnu Goru, jer je za njim bila raspisana poternica Interpola na osnovu naredbe podgoričkog Višeg suda, zbog sumnje da je umešan u pokušaj ubistva.

U martu 2013. godine teško je ranjen na Novom Beogradu, kada je pucano na njegov “golf” i pogodila su ga četiri metka u grudi i vrat. Njegovo ranjavanje ostalo je upamćeno i po tome što je uspeo sam da se domogne službe Hitne pomoći, gde je došetao okrvavljen i pao na ulaznim vratima.

Pročitajte još:

Kan tada nije hteo da kaže šta mu se dogodilo, gde, niti ko je pucao na njega. Rekao je svoje ime i izgubio svest. Kako je kasnije otkriveno, na njega je pucano iz automobila u pokretu na Novom Beogradu, u Ulici Vladimira Popovića

Treći atentat preživeo je 2019. godine. Napadač maskiran silikonskom maskom pucao je 27. avgusta u njega i dvojicu njegovih prijatelja na terasi lokala “Korkovada” u Budvi. U pucnjavi, dva sata posle ponoći ranjeni su Kanovi prijatelji, Budvani Dragan Marković i Goran Slovinić, dok je Kan uspeo da uzbegne kišu metaka.

Više godina je boravio van Crne Gore, uglavnom na području Beograda, gde poseduje dva stana.

Kan je ranije često viđan u društvu Nebojše Stojkovića zvanog Stojke, vođe rakovačkog kriminalnog klana, kao i Zvonka Mateovića, nekadašnjeg telohranitelja Željka Ražnatovića Arkana.

Foto: 24sedam/Printskrin

Šarac posle 10 dana preminuo u bolnici

Lazar Ilić je osumnjičen za ranjavanje Aleksandra Šarca 17. oktobra prošle godine u sačekuši na parkingu u Tržnom centru “Ušće” u Beogradu. Sa dva metka u glavi Šarac je prevezen u Urgentni centar, gde je, nakon deset dana, podlegao povredama. Ubica je u Šarca pucao iz pištolja “bereta”, kalibra 7,65 milimetara, na kojem je bio prigušivač. Taj pištolj je tokom bežanja bacio u žbunje ispred tržnog centra, gde su ga forenzičari kasnije pronašli. Šarac je bio označen kao pripadnik “Pink pantera”, a učestvovao je u pljački juvelirnice u Milanu. Tri puta je bio meta napada, pa je vozio blindirani crni “mercedes” i na sebi imao pancir.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike