Suđenje bivšoj manekenki traje već deset godina, zatvor joj i dalje preti

30.11.2020

13:56 >> 16:55

0

Autor: E. H.

Ponovljeno suđenje Katarini Rebrači za malveryacije s novcem dobrotvornog fonda danas odloženo zbog promene sudije

Suđenje bivšoj manekenki traje već deset godina, zatvor joj i dalje preti
Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović

U Višem sudu u Beogradu danas je odložen nastavak ponovljenog suđenja Katarini Rebrači i njenim saradnicama, povodom optužbi za zloupotrebu svedstava iz Fonda za prevenciju raka dojke, zbog promene sudije. Novi termin suđenja nije još određen.

Suđenje Rebrači i ostalima je u septembru krenulo ispočetka uvodim izlaganjima tužilaštva i odbrane, kada su se optužene su se izjasnile da nisu krive.

Rebrači i njenim saradnicama suđenje se ponavlja po odluci Apelacionog suda koji je naložio se otklone sve bitne povrede krivičnog postupka i nelogičnosti iz ukinute presude, kojom su je Rebrača i njene saradnice bile osuđene na po godinu dana zatvora.

Pročitajte još: Apelacioni sud otvara pretres i izvodi dokaze za Miškovića

Rebrača je optužena da je od 2. juna 2006. godine do 9. marta 2010. godine, u Beogradu, kao direktor Dobrotvornog fonda “Katarina Rebrača”, u koji su donatori uplaćivali sredstva neophodna za prevenciju raka dojke, pribavila sebi protivpravnu imovinsku korist više od 22.5 miliona dinara.

U tome su joj, prema optužbi, pomogle Mirjana Hristić iz Agencije “Mima art” i Sladana Mironija iz Agencije „Top image”, kojima će se suđenje takođe ponoviti.

Pročitajte još: Supružnici iz Šapca podvodili četiri devojke: Policija upala u lokal, zatekla i “mušterije”!

Rebrača je, kako se sumnja, sa računa Fonda vršila plaćanje avio karata, hotela “Hyatt”, telefonskih računa, podizala novac…

Sredstva su na račune Dobrotvornog fonda “Katarina Rebrača” uplatili donatori radi edukacije i informisanja žena o prevenciji raka dojke, uglavnom, preko uplatnica “Infostana”.

Postupak protiv njih je pokrenut u aprilu 2010. godine hapšenjem Rebrače, koja je u pritvoru bila do oktobra te godine, nakon čega je puštena da se brani sa slobode. Fond je osnovala u maju 2006. godine.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi