Smrt Mire Kostov i dalje misterija: Policija nudi nagradu od 10.000 evra za informaciju!

26.01.2021

08:15 >> 08:51

0

Mira je pronađena mrtva pred Novu godinu u svom stanu u Minhenu. Policija je formirala poseban tim od 30 ljudi koji će istraživati ubistvo

Smrt Mire Kostov i dalje misterija: Policija nudi nagradu od 10.000 evra za informaciju!
Copyright Foto: Printscreen Facebook/Profimedia

Nemačka policija nudi nagradu od 10.000 evra za bilo koju informaciju koja bi pomogla u rešavanju brutalnog ubistva Srpkinje Mire Kostov (66), čije je telo pronađeno 27. decembra u njenom stanu u Minhenu.

Policija je formirala posebnu ekipu koju čini 30 službenika koji će se baviti istragom ubistva Mire Kostov, koja je imala i nemačko i srpsko državljanstvo.

Mira Kostov Foto: Facebook

– Pronađena je mrtva 27. decembra u stanu u minhenskoj četvrti Obermenzing. Živela je sama u stanu, ali je često iznajmljivala sobe ljudima koji su poreklom iz rodne Srbije. Na osnovu svedočenja, policija je uspela da pronađe desetak tragova, a Državna policijska kancelarija je ponudila nagradu od 10.000 evra za informacije koje bi pomogle u istrazi i dovele do počinioca zločina – navodi nemački portal Wochenanzeiger-muenchen.

Takođe, policija je ostavila broj telefona na koji se mogu javiti svi oni koji imaju neku informaciju o brutalnom ubistvu koje je šokiralo Nemačku.

Pročitajte još:

Mira Kostov je poreklom iz Rakite, a policija veruje da je ubijena između 24. i 27. decembra.

– Po celom telu je uočeno više povreda. Na nju nije pucano – bilo je sve što je saopšteno posle pronalaska tela.

S vremena na vreme iznajmljivala je nekoliko soba, uglavnom ljudima s prostora bivše Jugoslavije koji su dolazili u Minhen. Međutim, trenutni podstanari nisu bili tu tokom božićnih praznika, a Mirino telo je pronašao jedan od njih kada se u nedelju vratio u njen dom.

– Mira je pronađena u kuhinji. Telo je bio u lokvi krvi – pisali su nemački mediji.

Istražitelji su otkrili i tragove provale na prozoru kuće, ali još nije jasno da li to ima veze sa ubistvom, jer u kući nema tragova premetačine i krađe. Mediji su zbog toga spekulisali da je Srpkinju možda ubio provalnik.

Njeno ubistvo je i dalje misterija i zasad nije poznato ko je mogao da joj na takav način naudi.

Poslednji put viđena za katolički Božić

Obdukcija je pokazala da je Mira Kostov imala mnogobrojne povrede na glavi, nastale najverovatnije udarcima tupim predmetom. Prema rečima komšija, živela je mirno i povučeno i nije mnogo komunicirala s komšilukom. Poslednji put su je videli za katolički Božić oko 12 sati, kada je zajedno sa sinom stajala ispred kuće. Prema rečima jednog podstanara, u Minhenu je živela više od 20 godina. Od supruga se razvela i sa njim je imala sina. Portal tz.de navodi da je policiji više puta prijavljivana zbog niza prekršaja, kao što su sitne krađe i imovinska šteta.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike