Ubice ga jurile po Španiji i Švedskoj, ubio ga "zemunski klan": Ko je bio Zoran Uskoković Skole, čiji je sin likvidiran na Miljakovcu?

30.01.2021

10:01 >> 14:08

0

Sin Zorana Uskokovića Skoleta ubijen je sinoć ispred marketa u Borskoj ulici na Miljakovcu

Ubice ga jurile po Španiji i Švedskoj, ubio ga "zemunski klan": Ko je bio Zoran Uskoković Skole, čiji je sin likvidiran na Miljakovcu?
Copyright Zoran Uskoković Skole Printscreen Youtube/RUDAR 7

Zoran Uskoković Skole, čiji je sin ubijen sinoć ispred marketa na Miljakovcu, ubijen je pre više od dve decenije, a dovodio se u vezu sa likvidacijom Željka Ražnatovića Arkana 2000. godine u hotelu “Interkontinantal”.

Njegovo ime postalo je poznato 1992. godine, kada je uhapšen zbog sumnje da je umešan u ubistvo Branislava Perovića, inspektora Odeljenja za rasvetljavanje ubistva beogradske policije. Ipak, nakon sudskog postupka, Skole je oslobođen. Kako su ranije pisali mediji, bio je i vlasnik nekoliko restorana u Švedskoj i Atini, a počeo je i izgradnju hotela u Barseloni, kao i izgradnju tržnih centara i objekata na ekskluzivnim lokacijama u Beogradu.

Njegovim ubistvom, pre nešto više od dve decenije, posle likvidacija nekoliko njemu bliskih ljudi, zemunski klan je, kako su ranije pisali mediji, preuzeo vlast u srpskom podzemlju, uz logističku podršku tadašnje Državne bezbednosti. Skole je, kako se verovalo, životom platio, to što su “zemunci” njega su smatrali jednim od organizatora ubistva Željka Ražnatovića Arkana 15. januara 2000. u hotelu “Interkontinental”. Ubijen je nešto više od tri meseca kasnije, u filmskoj poteri na ulicama Beograda. U poslednjem intervjuu koji je dao autoru filma „Vidimo se u čitulji“ Vojislavu Tufegdžiću, Skole je, između ostalog, rekao da mu je neprijatno zbog toga što putem medija mora da demantuje glasine o svojoj umešanosti u zločin.

Pročitajte još

Samo dva dana pre Skoletove egzekucije, na zgradu na Ceraku, u kojoj je živeo sa suprugom u dvoje dece bačena je ekplozivna naprava, dok su skole i ukućani bili u stanu. Niko od njih nije povređen, a u stanu čak nije bilo ni materijalnih oštećena jer je Uskoković pre toga promenio stolariju, ugradio blindirana vrata i prozore, kao i video-nadzor.U Skoletom ubistvu su učestvovali Sretko Kalinić, Mile Luković Kum, Nikola Bajić, Miloš i Aleksandra Simović, Vladimir Milisavljević, Milan Jurušić Jure i Dušan Krsmanović. Uskokovićeva majka Milosava na suđenju je kazala da su ubice njenog sina jurile po Španiji, Švedskoj i Makedoniji.

Skole je bio povezivan i sa ubistvima Milorada Vlahoviča Vlaje, savetnika u UKP MUP Srbije i Dragana Simića, načelnika OUPO Savski venac, ali nisu prikupljeni dokazi da bi se našao na optuženičkoj klupi. Takođe je dovođen u vezu i sa trgovinom narkoticima i prodajom ukradenih automobila, ali i švercom cigareta i nafte.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike