Sa mnom su upravljali daljinski preko 5G mreže!: Šokantna odbrana vulkanizera koji tukao zaposlene u Upravi za imovinu

31.01.2021

19:30 >> 07:21

0

Dejan I. (33) osuđen u Beču na tri i po godine zatvora zbog brutalnog napada. Na sudu se pravdao da se u Srbiji lečio od kokaina i da su mu u jednoj klinici

Sa mnom su upravljali daljinski preko 5G mreže!: Šokantna odbrana vulkanizera koji tukao zaposlene u Upravi za imovinu
Copyright Profimedia

Vulkanizer Dejan I. (33) osuđen je u Beču na tri i po godine zatvora, jer je pretukao radnike tamošnje Uprave za imovinu, a jednog i ranio hicem iz gasnog pištolja, nakon što je izbačen iz lokala jer mesecima nije plaćao kiriju. On se na sudu branio tvrdeći da on to nije želeo, već su njime “upravljali daljinski” iz jedne klinike u Srbiji!

Nakon što su ga deložirali zbog neplaćanja kirije Dejan je pozvao računovođu koji ga je uputio na nadležni sud. Međutim, on nije želeo to da uradi, već se uputio pravo u Upravu. Jednom službeniku je gasnim pištoljem zapretio i tražio da ga odvede kod računovođe. Kada je ušao kod njega pucao je u njegovom pravcu tri puta, a onda ga udario kundakom pištolja i šutnuo ga kada je završio na zemlji. Žrtva je zadobila prelom lobanje, dva prsta i povrede lica, preneli su tamošnji mediji.

– To je bilo moje telo, ali ne moja volja! – uzviknuo je Dejan I. u sredu u bečkom sudu.

Vulkanizerska radnja Dejana I. u Beču Printscreen/Facebook

Ispričao je potom da su njime godinama  “upravljali daljinski” iz jedne klinike u Srbiji, u kojoj se lečio od kokainske zavisnosti, i to sa čipom u glavi!

– Tri baterije su u mom stomaku, balon u abdomenu i pejsmejker koji bi trebalo da izaziva strah – rekao je Dejan i dodao da je pomoću ovih mehanizama “klinika kontrolisala njegove moždane talase”. Naveo je da se ne oseća krivim, već da je njime “upravljano”.

Između ostalog, Dejan je rekao da su njim upravljali putem 5G mreže i da se u njemu nalazi sim kartica, odnosno da je njime upravljano putem satelita.

– Ovde se ne radi o vanzemaljcima, već o normalnoj tehnologiji koja nas okružuje. Ne znam zašto sam etiketiran kao lud! – izjavio je optuženi.

Pročitajte još

Što se tiče napada u Upravi za imovinu, on je rekao da je “samo pružio ruku” ka računovođi, nakon čega je on “leteo preko sobe”.

– Pomislio sam u sebi: Hej? Jesam li ja Supermen? – izjavio je Dejan u sudnici.

Veštak je na suđenju rekao da je optuženi bolestan, ali da dela nije počinio zbog bolesti, već iz besa zbog deložacije, nakon čega je osuđen na robiju.

Mediji navode da se Dejan I. “izvukao” sa kaznom od tri i po godine, jer je delo moglo biti okarakterisano kao pokušaj ubistva, a ne teške telesne povrede i da bude osuđen na veću kaznu uz lečenje u psihijatrijskoj ustanovi.

Na Fejsbuk stranici Dejanove radionice javilo se više građana koji su bili zabrinuti za svoje gume koje su mu poverili na čuvanje tokom sezone.

– Svakog dana 4,5 kupaca stoji ispred i čeka, a radnja je zatvorena i niko se ne javlja na telefone – napisao je jedan od njih nakon čega je dobio odgovor da je Dejanova firma u stečaju, da je sve iz radionice država zaplenila, te da se od guma “oproste”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike