Odloženo suđenje "ubici s Tvitera": Novi veštak odbrane nije stigao da se upozna s predmetom!

01.02.2021

12:15 >> 14:08

0

Sledeće suđenje je zakazano za 8. februar u Višem sudu u Beogradu

Odloženo suđenje "ubici s Tvitera": Novi veštak odbrane nije stigao da se upozna s predmetom!
Copyright Neđeljko Đurović bez povoda nožem izbo Miloša Mileusnića Printscreen/Facebook

Suđenje Neđeljku Đuroviću (31), poznatom kao „ubica s Tvitera“, koji je optužen za ubistvo studenta Miloša Milesunića (24) pre dve godine u Beogradu, odloženo je danas pred Višim sudom.

Kako saznajemo, odbrana optuženog je tek u petak 29. januara angažovala specijalistu sudske medicine Tatjanu Popović Lončar, koja nije uspela da se upozna sa spisima i predmetom.

Goran Mileusnić
24sedam.rs/N.G.

Takođe nije imala ni punomoćje optuženog, zbog čega je odbrana zamolila da se ročište odloži.

Sudija je danas pitala Đurovića da li se slaže s tim da Tatjana Popović Lončar bude angažovana, sa čime se on složio i tako joj dao punomoćje.

Na današnjem ročištu je trebalo da svoj iskaz da veštak sudske medicine koji je veštačio povrede, a trebalo je da mu prisustvuje i Tatjana Popović Lončar.

Sledeće suđenje je zakazano za 8. februar u Višem sudu u Beogradu.

Pročitajte još:

Podsetimo, Ðurović, kojeg su mediji prozvali “ubica sa Tvitera”, u februaru je na početku suđenja negirao da je 27. januara 2019. rano ujutru nasmrt izbo nožem Mileusnića.

Na suđenju početkom jula, veštak koji je veštačio DNK tragove na nožu kojim je usmrćen Mileusnić, prema pisanju beogradskih medija, izneo je mišljenje da je na dršci noža pronađen DNK trag optuženog Ðurovića, dok je na sečivu pronađen trag Mileusnićeve krvi. Ðurović je uhapšen brzo nakon zločina i od tada je u pritvoru. Optužnicom Višeg javnog tužilaštva tereti se za krivično delo teško ubistvo na podmukao način, za koje je zaprećena kazna od 10 do 40 godina zatvora. Prema pisanju medija, Ðurović je iz imućne porodice iz Požarevca, ali godinama živi u Beogradu, gde su mu roditelji kupili stan. Mileusnić je bio student iz Čačka, koji je od zadobijenih povreda preminuo u Urgentnom centru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike