Hapšenje u Sremskoj Kamenici: Prevarila svoju firmu i prisvojila skoro 35 miliona dinara!

03.02.2021

14:33

0

Postoji sumnja da je S. B. od januara 2011. do novembra 2019. godine, zaposlena kao poslovni sekretar prisvojila oko 34.746.466 dinara koji su joj bili povereni

Hapšenje u Sremskoj Kamenici: Prevarila svoju firmu i prisvojila skoro 35 miliona dinara!
lisice žena3 - Copyright Profimedia

Žena S. B. (52) iz Sremske Kamenice uhapšena je zbog sumnje da je proneverila novac privrednog društva u kojem je radila i za osam godina prisvojila oko 34,7 miliona dinara.

Ona je uhapšena po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu zbog krivičnog dela – pronevera u obavljanju privredne delatnosti, saopšteno je iz MUP-a.

Pročitajte još:

U saopštenju se precizira da postoji sumnja da je S. B. od januara 2011. do novembra 2019. godine, zaposlena kao poslovni sekretar u privrednom društvu iz Stare Pazove prisvojila oko 34.746.466 dinara koji su joj bili povereni u radu, i za taj iznos oštetila preduzeće.

-Osumnjičena se tereti da je u nalozima za prenos novca upisivala fiktivne primaoce-dobavljače, falsifikovala potpis direktora privrednog društva, a potom upisivala novčane iznose i broj svog ličnog računa i neovlašćeno stavljala pečat firme. Falsifikovane naloge potom je, kako se sumnja, dostavljala na naplatu poslovnoj banci – navodi policija.

Određeno joj je zadržavanje do 48 sati i ona će uz krivičnu prijavu biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike