Hapšenje u Sremskoj Kamenici: Prevarila svoju firmu i prisvojila skoro 35 miliona dinara!

03.02.2021 | 14:33

Autor: Nemanja Gavrilov

Postoji sumnja da je S. B. od januara 2011. do novembra 2019. godine, zaposlena kao poslovni sekretar prisvojila oko 34.746.466 dinara koji su joj bili povereni

Copyright Profimedia

Žena S. B. (52) iz Sremske Kamenice uhapšena je zbog sumnje da je proneverila novac privrednog društva u kojem je radila i za osam godina prisvojila oko 34,7 miliona dinara.

Ona je uhapšena po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Novom Sadu zbog krivičnog dela – pronevera u obavljanju privredne delatnosti, saopšteno je iz MUP-a.

Pročitajte još:

U saopštenju se precizira da postoji sumnja da je S. B. od januara 2011. do novembra 2019. godine, zaposlena kao poslovni sekretar u privrednom društvu iz Stare Pazove prisvojila oko 34.746.466 dinara koji su joj bili povereni u radu, i za taj iznos oštetila preduzeće.

-Osumnjičena se tereti da je u nalozima za prenos novca upisivala fiktivne primaoce-dobavljače, falsifikovala potpis direktora privrednog društva, a potom upisivala novčane iznose i broj svog ličnog računa i neovlašćeno stavljala pečat firme. Falsifikovane naloge potom je, kako se sumnja, dostavljala na naplatu poslovnoj banci – navodi policija.

Određeno joj je zadržavanje do 48 sati i ona će uz krivičnu prijavu biti privedena nadležnom tužilaštvu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam