Bane Vidaković tražio nagodbu, njegov prijatelj menja advokata: Više ga zanima moja žena nego slučaj

01.12.2020

11:39 >> 12:41

0

Branko Vidaković (61) danas u Palati pravde sa tužilaštvom sklopio sporazum, koji tek treba da potvrdi sud. Ilija Marković tražio izuzeće branioca po slu?

Bane Vidaković tražio nagodbu, njegov prijatelj menja advokata: Više ga zanima moja žena nego slučaj
Copyright Bane Vidaković dolazi u sud Photo: Antonio Ahel/ATAImages

Glumac Branko Vidaković (61) danas je u Palati pravde sklopio sporazum o priznanju krivice. On je bio optužen zbog posedovanja droge, a o njegovoj nagodbi sud će odlučivati 17. decembra.

Kako saznajemo, javnost će sa tog ročišta biti isključena.

Muzičar Ilija Marković,  koji je optužen zajedno sa Vidakovićem, rekao je da mu je Vidaković nudio 5.000 evra da prizna krivicu, a zatim je tražio i izuzeće svog advokata, za kojeg je rekao da se više interesovao za njegovu ženu nego za slučaj.

 

Bane Vidaković dolazi u sud Photo: Antonio Ahel/ATAImages

– Imao sam veliki problem i od Branka Vidakovića, koji je preko svog advokata kontaktirao s mojim advokatom i nudio mi 5.000 evra da priznam krivično delo. Od tih 5.000 moj advokat je trebalo da uzme 1.000. To mi je preneo moj advokat, koji mi je 13. novembra bio u poseti. Inače, osim toga, on se više brine o mojoj supruzi nego o meni i mom predmetu – rekao je Ilija i dodao:

– Ja sam svestan toga da sam pogrešio i kajem se.

Zatim je reč data njegovom advokatu, koji je rekao da je sve to izmišljena konstrukcija i da nije ni u kakvom odnosu sa Markovićevom suprugom.

Vidaković, pre nego što je ušao u sud, nije želeo da daje izjave. Rekao je da ne očekuje ništa, a na pitanje okupljenih da li će se izjasniti o krivici, odmahnuo je rukom i rekao: “Ma jok“.

Podsetimo, Vidaković i Ilija Marković uhapšeni su 17. jula, kada je policija kod njih pronašla 20 grama heroina, koji je bio sakriven u medicinskoj zaštitnoj masci Markovića, u trenutku kada su, kako su tada preneli mediji, seli u automobli “ford” i pokušali da pobegnu policijskoj patroli.

Pročitajte još: Nasmrt pretukao komšiju, pa ostavio poruku na Fejsbuku: Dobro jutro svima?!

Tokom pretresa stana na Vračaru, u kojem živi poznati glumac, inspektori su pronašli dve vagice i još 10 grama narkotika. U prvoj fazi obojica su bila osumnjičena za dilovanje heroina, ali je istragom utvrđeno da je glumac drogu koristio za lične potrebe.

Glumcu za neovlašćeno držanje droge za sopstvenu upotrebu preti novčana kazna ili zatvor do tri godine, a kako se navodi, optužnica protiv njih je predata sudu 12. avgusta.

Inače, muškarac Ilija Marković (40), koji je uhapšen zajedno sa Vidakovićem, optužen je zbog preprodaje droge, odnosno za mnogo teže krivično delo – neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga, za koje je zaprećena kazna zatvora od tri do 12 godina.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike