Kako je postrojena grupa Velje Nevolje: Prvi snimci privođenja Belivukovih kriminalaca (FOTO+VIDEO)

06.02.2021

22:32 >> 08:33

0

Saslušanje Veljka Belivuka (36) i pripadnika njegove grupe počelo je večeras oko 22 časa pred Tužiocem za organizovani kriminal

Kako je postrojena grupa Velje Nevolje: Prvi snimci privođenja Belivukovih kriminalaca (FOTO+VIDEO)
Copyright Foto: mup. gov.rs

Saslušanje Veljka Belivuka (36) i pripadnika njegove grupe počelo je večeras oko 22 časa pred Tužiocem za organizovani kriminal povodom niza teških krivičnih dela za koja se terete.

Oni su večeras su iz SBPOK-a na Makišu privedeni u Tužilaštvo za organizovani kriminal. U pratnji 22 vozila, u kojima su se nalazili pripadnici organizovane kriminalne grupe, bile su specijalne jedinice Žandarmerije i specijalne jedinice SBPOK-a, kao i pripadnici Interventne jedinice 92 Policijske uprave za grad Beograd.

Na saslušanju će moći da se brane ćutanjem ili da iznesu odbranu, priznaju ili negiraju krivična dela u prisustuvstvu svojih advokata.

Pročitajte još:

Koliko će trajati saslušanje, teško je proceniti jer ima 19 osumnjičenih koji treba da budu ispitani, a traianje saslušanja zavisi od njihove odluke da li će pričati ili se braniti ćutanjem. Nakon saslušanja, tužilaštvo će odlučiti za koga će od 19 uhapšenih tražiti određivanje pritvora. O pritvoru će odlučivati sudija za prethodni postupak Specijalnog suda. Većini njih sutra rano ujutru ističe zadržavanje do 48 sati, pa se očekuje da do tada bude doneta i odluka o pritvoru.

Belivuk i drugih 18 uhapšenih u jučerašnjoj akciji, sumnjiče se da su kao pripadnici organizovane kriminalne grupe počinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo i otmica.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike