Mladić iz Srbije koji je ubio karabinjera osuđen na kućni zatvor: "Presuda šamar porodici policajca" (VIDEO)

06.02.2021

18:56

0

Sud u Milanu prihvatio je nagodbu Srbina Remija Nikolića (25) da tri godine i dva meseca za krađe u luksuznim vilama u Italiji, odleži u kućnom zatvoru

Mladić iz Srbije koji je ubio karabinjera osuđen na kućni zatvor: "Presuda šamar porodici policajca" (VIDEO)
Copyright Pixabay

Sud u Milanu prihvatio je nagodbu Srbina Remija Nikolića (25) da tri godine i dva meseca za krađe u luksuznim vilama u Italiji, “odleži” u kućnom zatvoru. Tamošnju javnost ovakva sankcija je šokirala, jer je njegovo ime odranije poznato i vezuje se za ubistvo nedužnog policajca.

Remi Nikolić će kaznu u pritvoru služiti zbog dve krađe koje su se odigrale 22. februara 2020. godine, a krivična dela za koja se ovog puta tereti, počinio je samo 11 dana po izlasku iz zatvora.

Pet i po godina u maloletničkom zatvoru

Mladi Nikolić ubistvo karabinjera Nikola Savarina počinio je 12. januara 2012. godine. Savarini, inače saobraćajni policajac, je kobnog dana pokušao da zaustavi vozilo u kom su bili Miloš Strižanin i Remi Nikolić, u tom trenutku maloletnik…

Upozorenje policajca da se zaustave su potpuno ignorisali, a onda su ga pokosili automobilom! Nesrećni čovek ostao je na mestu mrtav… U tom haosu, na automobil u kom su bili Nikolić i Strižanin se zakačilo biciklo na kom je bio policajac, koji je, kako je pisalo u optužnici, Strižanin kasnije bacio.

Pročitajte još:

Prema ranijim navodima renomiranog italijanskog lista “Korijere dela sera”, Nikolić je policiji rekao da se uplašio hapšenja jer nije imao vozačku dozvolu. Kobne noći u automobilu se na mestu suvozača nalazio upravo Stižanin, koji ga je navodno podsticao da obori policajca.

Nikolić je u maloletničkom zatvoru proveo pet i po godina, a uslovna sloboda odobrena mu je 11. februara 2020. godine. Samo deset dana kasnije, zajedno sa Martinom Jovanovićem i Alenom Đorđevićem opljačkao je dva stana, jedan za drugim, a odneli su dragocenosti vredne 200.000 evra!

Policija ga je ubrzo nakon toga privela zahvaljujući velikom broju snimaka sigurnosnih kamera na kojima se jasno vidi pljačkaški trojac. Uhapšen je u romskom kampu Korbeti, gde je živeo sa porodicom.

Pročitajte još:

“Presuda šamar porodici karabinjera”

Kako je ocenio Rikardo de Korato, bivši zamenik gradonačelnika ilana, sporazum o priznanju krivice koji je prihvatio Sud u Milanu još jedan je šamar porodici i rođacima Nikola Savarina.

– Teško je verovati u rehabilitaciju takvog zločinca koji je, odmah nakon što je pušten iz zatvora u kom je bio zbog ubistva, počinio dve krađe. To je groteska – rekao je Korato za “ilgiornale.it”.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike