Počinje suđenje Čabi Deru za ubistvo na Banovom brdu: Pomagač Alen Cigler iznosi odbranu

08.02.2021

08:50 >> 08:57

0

Alen Cigler se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, a kako smo ranije saznali, na pripremnom ročištu je negirao krivicu

Počinje suđenje Čabi Deru za ubistvo na Banovom brdu: Pomagač Alen Cigler iznosi odbranu
Copyright Čaba Der i ubijeni Nebojša Marković Foto: ATA Images/Printscreen/ Facebook

Suđenje Čabi Deru, poznatijim pod imenom „nasmejani ubica“, i Alenu Cigleru, koji se terete za ubistvo Nebojše Markovića na Banovom brdu pre dve godine, počinje danas pred Višim sudom u Beogradu.

Čabi Deru sudiće se u odsustvu, jer se protiv njega već vodi postupak u Mađarskoj za druga ubistva, dok bi Alen Cigler trebalo da iznese svoju odbranu.

Pročitajte još:

Alen Cigler se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu, a kako smo ranije saznali, na pripremnom ročištu je negirao krivicu.

Čabu Dera pred Višim sudom u Beogradu brani advokat koji mu je dodeljen po službenoj dužnosti, a njegovo saslušanje bi trebalo da se obavi putem međunarodne pravne pomoći.

Podsetimo, Marković je ubijen 5. januara ujutru ispred svog autombila dok je rasklapao kolica za bebu, i to sa više hitaca u glavu i grudi. Snimak ove surove likvidacije osvanuo je na internetu, a na njemu se može videti Čaba Der kako nasmejan izlazi iz vozila, iz torbe vadi oružje i ubija Markovića nasred ulice. Alan Cigler se tereti da je vozio beli “punto” kojim je dovezao Čabu Dera ispred Markovićeve kuće. Posle likvidacije Der se vratio u vozilo i nestali su u nepoznatom pravcu.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike