Šarićevim parama od kokaina kupovao firme i nekretnine: Advokat osuđen na četiri i po godine zatvora

08.02.2021

15:33 >> 15:51

0

Autor: E. H.

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas advokata Andriju Krlovića povodom optužbi da je za pljevaljskog narko-bosa prao novac

Šarićevim parama od kokaina kupovao firme i nekretnine: Advokat osuđen na četiri i po godine zatvora
Copyright Darko Šarić uhapšen je u Južnoj Africi i isporučen Srbiji 2014. godine Foto: Printscreen/Youtube

Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na četiri i po godine zatvora advokata Andriju Krlovića povodom optužbi da je za Darka Šarića “prao novac”, ulažući u kupovinu firmi u Srbiji sredstva stečena prodajom kokaina.

Pored zatvorske kazne, sud je doneo odluku da se Krloviću oduzme imovina stečena krivičnim delom.

Tročlano sudsko veće presudu je donelo jednoglasno i proglasilo Krlovića krivim, jer je od 2008. do 2009. godine „prao” Šarićev prljav novac tako što ga je investirao u kupovinu i zakup nekretnina i zemljišta i kupovinu preduzeća.

Pročitajte još

Takođe je obavljao različite bankarske transakcije, radi prikrivanja porekla novca po Šarićevom nalogu.

Ovo je prvostepena presuda na koju i tužilaštvo i odbrana imaju pravo da ulože žalbu Apelacionom sudu u Beogradu u roku od 30 dana po prijemu pisane presude.

Šarić je prvostepenom presudom iz jula prošle godine osuđen na jedinstvenu kaznu od devet godina zatvora godina, jer su njegovi saradnici “oprali” više od 20 miliona evra, za koji se veruje da su stečeni krijumčarenjem kokaina.

Njegovi saradnici osuđeni su na kazne od dve do sedam godina zatvora, jedna optužena je oslobođena od optužbi, dok je protiv dvojice optužba odbijena.

Šarić je u drugom postupku zbog organizovanja grupe za krijumčarenje kokaina prošle jeseni pravosnažno osuđen na 15 godina zatvora, pošto je Apelacioni sud potvrdio prvostepenu presudu u tom slučaju.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike