Tužilaštvo traži pritvor za “Belivukove policajce": Ovako su se branili na saslušanju

10.02.2021

09:52 >> 12:03

0

Autor: E. H.

P. L. i B. V. koji se sumnjiče da su pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija koje je koristila kriminalna grupa Veljka Belivuka

Tužilaštvo traži pritvor za “Belivukove policajce": Ovako su se branili na saslušanju
Copyright Foto: MUP

Tužilaštvo za organizovani kriminal zatražilo je od suda da odredi pritvor dvojici pripadnika MUP-a Predraga L. i B. V. koji se sumnjiče da su pokušali da prikriju dokaze tokom pretresa prostorija koje je koristila kriminalna grupa koju predvode Veljko Belivuk i Marko Miljković.

Kako je rečeno Tanjugu u tužilaštvu, o predlogu za pritvor odlučiće sudija za prethodni postupak Specijalnog suda.

Njih dvojica su prethodno saslušani pred tužiocem za krivično delo “pomoć izvršiocu nakon izvršenja krivičnog dela”. Jedan od njih se branio ćutanjem, dok je drugi iznosio odbranu.

Tanjug/Rade Prelić

Policija je nakon hapšenja saopštila da se Predrag L. i B. V. sumnjiče da su 4. februara prilikom pretresa stana i drugih prostorija u sklopu akcije hapšenja osumnjičenih da su članovi organizovane kriminalne grupe koju su predvodili Belivuk i Miljković svesno i voljno “površno pretresli jedan stan kako ne bi pronašli predmete krivičnog dela”.

Policija je, međutim, naknadnim pretresom stana u njemu pronašla pištolj.

Pročitajte još

Takođe, policajci se terete da nisu oduzeli novac koji je pronađen u stanu prilikom pretresa, “iako je bio predmet krivičnog dela i naveden u naredbi o pretresanju”.

Kako je 24sedam pisao, Predraga je svojevremeno na mesto načelnika Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga u SBPOK doveo tadašnji načelnik ove službe Goran Papić. Papić je napustio policiju čim je došlo do promene ministra. Predraga je novi šef službe Ninoslav Cmolić smenio pre oko dva meseca.

Ko je sve i kako pomagao klan velje Nevolje iz državnih struktura sada je predmet predistrage. Pod “lupom”, pored visokih policijskih funkcionera su i određeni tužioci i sudije

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike