Nastavljeno suđenje Predragu Koluviji: Odbrana traži da se sasluša Bagzi

10.02.2021

12:42

0

Autor: E. H.

Nastavljeno suđenje Predragu Koluviji: Odbrana traži da se sasluša Bagzi
Copyright Predrag Koluvija i Dejan Milenković Bagzi Printscreen

U Specijalnom sudu u Beogradu danas je nastavljeno suđenje Predragu Koluviji, vlasniku poljoprivrednog dobra “Jovanjica” i još devetorici optuženih za uzgajanje marihuane. Advokati odbrane zatražili su da se neposredno na glavnom pretresu ispita 37 svedoka.

Među njima su i Dejan Milenković Bagzi, doskorašnji načelnik Službe za istražne metode UKP, kao i Slobodan Milenković, načelnik Odeljenja za narkotike beogradske policije, inače sin Sente Milenkovića, telohranitelja bivšeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića. Slobodan je učestvovao u akciji otkrivanja plantaže na “Jovanjici”.

Pročitajte još

Advokati optuženih zatražili su i da se sasluša državni sekretar MUP Milisav Miličković, zatim Koluvijin vozač Miloš Tofilović, koji je nedavno uhapšen u međunarodnoj policijskoj akciji, kao i pomoćnik direktora kancelarije za Kosovo i Metohiju.

Sudija je potom doneo odluku da se na naredni pretres pozovu i saslušaju svedoci Aleksandar Anđić, i vlasnici “Superiora” Ivo i Nebojša Đinović. U pitanju je firma od koje se “Jovanjica” snabdevala semenom indijske konoplje.

Dejan Milenković Bagzi, kojeg je odbrana presložila za svedoka nedavno je došao u žižu interesovanja zbog sumnje da je prisluškivao je predsednika Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

Prema pisanju Srpskog telegrafa, Milenković je na saslušanju decidirano rekao da je sve radio po nalogu Dijane Hrkalović, bivše državne seretarke MUP, te da je i transkripte prisluškivanih razgovora Vučića i porodice dostavljao njoj lično.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike