Ekskluzivno: Stranac koga su Belivukovi saradnici izbacili iz prostorija državne firme, video svoj nameštaj prilikom hapšenja godine (FOTO)

14.02.2021

19:40 >> 08:36

0

Autor: 24sedam

Nove informacije u vezi privođenja Velje Nevolje

Ekskluzivno: Stranac koga su Belivukovi saradnici izbacili iz prostorija državne firme, video svoj nameštaj prilikom hapšenja godine (FOTO)
Copyright Printscreen

Pre devet dana na stadionu Partizana uhapšen je Veljko Belivuk, poznatiji kao Velja Nevolja, sa saradnicima, a nekoliko dana nakon policijske akcije objavljen je i snimak hapšenja.

Prilikom gledanja snimka, redakciji 24sedam javio se Eduardo Lo Jakono, italijanski državljanin koji je uočio svoj nameštaj u prostorijama doma crno-belih, inače čovek koga su pripadnici grupe “Principi” izbacili iz prostorija  državne firme “Inex”, a koji je ranije bio u njegovom vlasništvu. Firmom “Inex” upravljaju ljudi povezani sa najvišim funkcionerima ministarstva unutrašnjih poslova.

– Video sam svoj nameštaj, zlatno-braon separe iz Gradske kafane na Trgu republike, bilijar sto iz “Square Five”… – priča Eduardo Lo Jakono.

Privatna arhiva

Eduardo je dugo u Beogradu, gotovo tri decenije sa suprugom Ljiljanom i preduzetnik je u našem glavnom gradu duže vreme.

Doskorašnji potpredsednik FK Partizan, Vladimir Vuletić, podneo je ostavku 9. februara. Kako je naveo u zvaničnom saopštenju, koje je objavljeno sa zvaničnom sajtu FK Partizan, odlučio se na ovakav korak zbog višednevnog napada na klub, prouzrokovanim hapšenjem navijača, javnog linča i crtanja meta čelnicima crno-belih, sa kojima, bar sa onim najbližim saradnicima, kako je naveo, takođe više nije bio na istim talasnim dužinama.

Podsetimo, tokom pretresa stanova i objekata koje je koristila organizovana kriminalna grupa Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, policija je pronašla originalna dokumenta MUP Srbije sa snimcima uviđaja, ali i surovih likvidacija, zabeleženih kamerama sa video-nadzora.

Printscreen

Među tim papirima bile su čak i policijske operativne obrade, među kojima su i nalozi za prisluškivanje, tako da su, kako se sumnja, Belivuk i Miljković unapred znali svaki korak inspektora.

Tomo Zorić podneo je ostavku na mesto sekretara Državnog veća tužilaca, nakon što se našao u društvu jednog od privedenih zbog sumnje da je bio deo kriminalne grupe Veljka Belivuka. On je navodno izdavao stan Milošu Đukanoviću, pripadniku Belivukove grupe “Principi”.

Zajednička operacija MUP-a i BIA trajala je mesecima i vođena je u strogoj tajnosti kako ne bi došlo do curenja informacija, što se može smatrati kao ključni momenat za uspešno sprovođenje akcije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike