Pogledajte kako su "pali" šverceri droge sa Kosova: Vojnik i policajac prenosili tovare narkotika za dilere

29.12.2020

08:33 >> 10:36

0

Autor: E. H.

Marihuanu skladištili u okolini Bujanovca ili Niša, nakon čega su je transportovali svojim kupcima uz pomoć vojnika i policijskog službenika!

Pogledajte kako su "pali" šverceri droge sa Kosova: Vojnik i policajac prenosili tovare narkotika za dilere
Copyright Foto: Printscreen/ MUP

Osam pripadnika grupe koja je švercovala drogu sa Kosova i Metohije “palo” je u sinhronizovanoj akciji policije, koja je gotovo istovremeno izvedena na više lokacija. MUP je objavio i snimak hapšenja na kome se vidi kako kriminalistička policija i Žandarmerija upadaju u kuće dilera nakon što je presretnut jedan tovar droge. Među uhapšenima je i pripadnik Vojske Srbije.

Uhapšeni je vođa ove kriminalne grupe L. F. (53), iz Bujanovca, kao i članovi A. N. (33), M. Ž. (37), pripadnik Vojske Srbije N. P. (44) , M. J. (37), Đ. M. (36), M. P. (31) i M. P. (34).

– U prethodnom periodu, tokom trajanja akcije, zaplenjena su ukupno 333 kilograma marihuane, pa su krivičnom prijavom obuhvaćena još tri člana organizovane kriminalne grupe M. G. (62), Ž. V. (72) i policijski službenik J. B. (37), koji se terete za ista krivična dela i oni se nalaze u pritvoru – saopštio je MUP.

Pročitajte još

Osumnjičeni se terete da su, pod organizacijom L. F., transportovali više stotina kilograma marihuane sa teritorije KiM na teritoriju Bujanovca i Niša, gde su je, kako se sumnja, skladištili radi dalje prodaje širom Srbije.

Sumnje se da su marihuanu prebacivali  koristeći alternativne prelaze do skladišta u okolini Bujanovca ili Niša, nakon čega su je transportovali svojim kupcima uz pomoć, kako se sumnja, vojnika i policijskog službenika.

Takođe, policija je kod članova organizovane kriminalne grupe našla nekoliko pištolja prilikom pretresa stanova koje su oni koristili.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Tužilaštvu za organizovani kriminal.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike