Uhapšeni osumnjičeni za pucnjavu na advokata: Pokušaj ubistva u Resavskoj ulici

17.02.2021

17:15 >> 19:02

0

Policija je danas uhapsila dva muškarca osumnjičena za pokušaj ubistva advokata Marka Vujoševića i njegovog telohranitelja Stefana Š.

Uhapšeni osumnjičeni za pucnjavu na advokata: Pokušaj ubistva u Resavskoj ulici
Copyright Foto: 24sedam

Policija je danas uhapsila dva muškarca osumnjičena za pokušaj ubistva advokata Marka Vujoševića i njegovog telohranitelja Stefana Š., 21. januara u Resavskoj ulici.

N. I. (40)  je osumnjičen za teško ubistvo u pokušaju, a N. T. (29) za pomaganje u izvršenju ovog krivičnog dela.

Sumnja se da je N. I., 21. januara ove godine, u ulazu u zgradu, ispalio više hitaca iz pištolja u pravcu dvadesetosomodišnjeg i četrdesetogodišnjeg muškarca. Tom prilikom ranjen je dvadesetosmogodišnjak, a N. I. je pobegao automobilom u kojem ga je čekao osumnjičeni N. T., navodi se u saopštenju MUP.

Pročitajte još

Prilikom pretresa prostorija koje je koristio osumnjičeni N. I. pronađen je pištolj, kao i manja količina narkotika, pa će protiv njega biti podneta krivična prijava i za krivična dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija, kao i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

N. T. se tereti i za krivično delo posebni slučajevi falsifikovanja isprava, jer je, kako se sumnja, vozio automobil sa nepripadajućim tablicama.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

Da podsetimo, prava meta napada bio je sam advokat, a napadač je pobegao sa lica mesta. Prema izjavama očevidaca, napadač je ispalio pet metaka ka advokatu, ali ga je njegov telohranitelj zaštitio i spasao mu život i tom prilikom ranjen.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike