Zaplena na Horgošu: U "poršeu" krili firmiranu robu vrednu 20.000 evra!

22.02.2021

11:55 >> 12:01

0

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju, zelenim kontrolnim prolazom namenjenim putnicima koji nemaju robu za carinjenje, pristigao p

Zaplena na Horgošu: U "poršeu" krili firmiranu robu vrednu 20.000 evra!
Copyright Foto : Uprava carina

Carinici su u subotu na prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, zaplenili firmiranu robu, čija je vrednost procenjna na oko 20.000 evra.

Prekršaj je otkriven kada je na red za kontrolu na ulazu u zemlju, zelenim kontrolnim prolazom namenjenim putnicima koji nemaju robu za carinjenje, pristigao „porše“ danskih tablica.
Njime su iz Beča ka Beogradu putovali danski državljanin srpskog porekla (27) i državljanka Srbije (33).

Na pitanje da li imaju nešto da prijave carinskoj kontroli i vozač i njegova saputnica su odgovorili odrično, rekavši da sa sobom nose samo lični prtljag.
Međutim, prilikom detaljne kontrole za koju je automobil ipak izdvojen, najpre su u prtljažniku pronađena dva velika kofera, a potom i na zadnjem sedištu dve kutije „krcate“ novim firmiranim stvarima robnih marki „luj viton“, „dior“ i „šanel“.

Pročitajte još:

Vrednost torbi, novčanika, patika, cipela, kupaćih kostima, kaiševa, sunčanih i naočara sa dioptrijom procenjena je na oko 20.000 evra, na osnovu originalnih faktura pronađenih u torbi putnice koja se prijavila kao vlasnik neprijavljene robe.

Napominjemo da se prilikom prelaska granice u putničkom prometu mora prijaviti sva novokupljena roba čija vrednost prelazi 100 evra, jer se u suprotnom čini carinski prekršaj.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike