U velikoj akciji policije "pao" i građevinski inspektor: Pet osoba uhapšeno u Kuli zbog korupcije!

22.02.2021

17:54 >> 19:07

0

Autor: J.B.O.

Upisivali sporne objekte u katastar za naknadu

U velikoj akciji policije "pao" i građevinski inspektor: Pet osoba uhapšeno u Kuli zbog korupcije!
Copyright Profimedia

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa Višim javnim tužilaštvom u Novom Sadu, uhapsili su pet osoba osumnjičenjih za malverazicije vezane za upis u katastar nepokretnosti.

Zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično delo primanje i davanje mita uhapšeni su M.P. (62), građevinski inspektor u Kuli, E.J.E. (59), zaposlena u Službi za katastar nepokretnosti u Kuli, kao i Lj.P. (49), N.J. (50) i D.K (36) .

Sumnja se da je M.P, u nekoliko navrata od više lica zahtevao i primio mito kako bi izdao uverenja koja su korišćena da bi se u evidencijama službe za katastar nepokretnosti izvršila prenamena ili upis spornih objekata.

Pročitajte još:

Sumnja se da je E.J.E, za obećanu novčanu naknadu, a na osnovu uverenja građevinskog inspektora osumnjičenog M. P., sačinila rešenja Službe za katastar nepokretnosti na osnovu kojih su sporni objekti upisani u katastar, iako na osnovu takvih uverenja nije moguće obaviti upis ili izmenu u registrima katastra nepokretnosti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike