Suđenje Miladinu Kovačeviću zbog napada na devojku počinje sutra

23.02.2021

14:17

0

Kovačević je ranije na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se vi

Suđenje Miladinu Kovačeviću zbog napada na devojku počinje sutra
Copyright Miladin Kovačević MN Press

Suđenje Miladinu Kovačeviću povodom optužbi da je bio nasilan prema Tini T. (26) 16. septembra 2020. godine u Beogradu, treba da počne sutra pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu.

Na suđenju se očekuje čitanje optužnice i kratko izjašnjenje Kovačevića o krivici, koju je pred tužiocem negirao. Potom će uslediti uvodne reči tužilaštva i Kovačevićevog branioca, a ukoliko bude vremena, Kovačević će sutra izneti i detaljno odbranu.

Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu optužnim predlogom tereti Kovačevića za krivična dela ugrožavanje sigurnosti i zlostavljanje i mučenje na štetu Tine T.

Optužnim predlogom tužilaštvo je predložilo sudu da Kovačevića osudi na kaznu zatvora od godinu dana, kao i da mu izrekne zabranu prilaska i komunikacije sa Tinom T., iako mu je tu meru sudija odmah na početku postupka ukinuo po žalbi Kovačevićevog branioca, advokata Ivana Gvozdenca.

Pročitajte još

Kovačević je ranije na saslušanju u Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu u celosti negirao da je pretio devojci i u svojoj odbrani je naveo da se video sa njom, ali da joj te večeri nije pretio niti joj je naneo povrede.

U medijima se nakon incidenta pojavio snimak na kojem se čuje njihova rasprava.

Kovačević je srpskoj javnosti poznat po slučaju iz maja 2008. godine, kada je u studentskom klubu u Bostonu brutalno pretukao kolegu s fakulteta Brajana Štajnhauera, a zbog čega je nakon bekstva iz SAD, procesuiran u Srbiji. Kaznu zatvora od dve godine i tri meseca je ranije odslužio.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike