Posle godinu dana istrage dolijao saučesnik (28) pljačke: Svi su se pitali kome je lopov vikao na telefon: "Beži, uhvaćen sam!"

23.02.2021

19:30 >> 20:52

0

Zahvaljujući svedočenjima i snimcima kamera, posle duge istrage i spekulacije u medijima, uhapšen je Srbin koji je pomagao pljačkašu u gradu Monci

Posle godinu dana istrage dolijao saučesnik (28) pljačke: Svi su se pitali kome je lopov vikao na telefon: "Beži, uhvaćen sam!"
Copyright Printscreen

Posle više od godinu dana potrage, Srbin (28) je uhapšen u Italiji zbog sumnje da je pomagao u pljački kuće nedaleko do grada Monce. Pljačkaš bugarske nacionalnosti (29) je uhvaćen na licu mesta, međutim, duže vreme je trajala misterija kome je, dok se rvao s vlasnikom kuće, na telefon vikao: “Beži, uhvatili su me!“

Zahvaljujući svedočenjima i snimcima bezbednosnih kamera, karabinjeri su identifikovali Srbina koji je na dan krađe misteriozno iščeznuo.

Pokušaj drske pljačke dogodio se u decembru 2019. u okolini Monce u Italiji. Vlasnik jedne kuće došao je iz grada i nije ni sanjao kakav će prizor zateći u svojoj sobi.

Pixabay

– U svom stanu je zatekao mladića stranca. U sobi su se nalazili 30 evra i manja količina dragulja. Bez razmišljanja je krenuo ka pljačkašu. Reč je o Bugarinu starom 29 godina, iz mesta Agrarte Brianze. Uspeo je da uhvati provalnika koji je, dok se otimao, uzeo telefon u ruke i nekome vrisnuo u slušalicu: „Beži, beži! Uhvatili su me!“ Veruje se da je uputio upozorenje svom saučesniku. Vlasnik je uspeo da zadrži razbojnika, a zatim su došli karabinjeri koji su mu stavili lisice na ruke – navodi italijanski portal monzatoday.it

Skoro godinu dana italijanski istražitelji i mediji pitali su se kome je uhapšeni rekao da beži jer su ga uhvatili. Jedina informacija koja je ukazivala na postojanje saučesnika je ta da je vlasnik, dok je držao pljačkaša, video da je u tom trenutku muškarac koji je bio za volanom automobila velikom brzinom otišao s lica mesta. Zbog toga se odmah posumnjalo na njihovu povezanost.

Pročitajte još:

Zahvaljujući svedočenjima očevidaca, fotografijama koje su „skinute“ s nadzornih kamera i broju telefona koji je pronađen u imeniku uhapšenog, “pao” je i saučesnik.

– U mestu Burago di Molgora, državljanin Srbije, star 28 godina, uhapšen je u nedelju po podne. Određen mu je pritvor, a tužilaštvo ga tereti za krivično delo saučesništvo u pljački. Prvi uhapšeni je i sam priznao prilikom ispitivanja da se iz svoje kuće do mesta pljačke dovezao automobilom kojim je upravljao njegov saučesnik. Na osnovu pronalaska broja registarske tablice, snimaka nadzornih kamera i broja mobilnog telefona, naloženo je hapšenje mladića – tvrde lokalni mediji.

Istraga je u toku.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike