Priveden Slaviša Kokeza! Aca Bosanac ga optužio: Predsednik FSS me povezao sa Veljom Nevoljom

28.02.2021 | 09:49 >> 14:02

Autor: Jelena Stokic Jovanovic

Aca Bosanac je, prema nezvaničnim informacijama, tvrdio da je u svojim poslovnim odnosima sa Belivukom došao preko višegodišnjeg poznanstva sa Slavišom Kok

Copyright Slaviša Kokeza, Aleksandar Kajmaković

Predsednik FSS Slaviša Kokeza priveden je na informativni razgovor na osnovu navoda Ace Bosanca, ali i drugih policijskih operativnih saznanja.

Očekuje se da će biti zadržan najduže četiri sata. On će biti saslušan na okolnosti delovanja u okviru organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kao i drugih saznanja kojima on raspolaže o ovoj kriminalnoj grupi.

Kako je 24sedam pisao, poznati beogradski ugostitelj Aleksandar Kajmaković (46), zvani Aca Bosanac, u utorak je priveden i saslušavan skoro tri sata zbog navodno svojih veza sa Veljom Nevoljom, a tom prilikom je izneo šokantne detalje.

Aca Bosanac je, prema nezvaničnim informacijama tvrdio, da je u svojim poslovnim odnosima sa Belivukom došao preko višegodišnjeg poznanstva sa Slavišom Kokezom, predsednikom Fudbalskog saveza Srbije, koji je navodno imao važnu ulogu u “nameštanju” poslova Velji Nevolji!

Kako smo ranije pisali, Kajmaković je pripadnicima UKP ispričao da je suvlasnik, direktor i menadžer nekoliko ugostiteljskih lokala u Beogradu: “Tri šešira” i “Zlatnog bokala” u Skadarliji, “Kasine” na Terazijama, “Temperamenta” i “Lafajeta” u Beton hali, te “Butika 1, 2 i 3” na različitim atraktivnim lokacijama.

Copyright MN Press

Međutim, kako je rekao, posao je počeo da mu se komplikuje 2016, kada ga je navodno Kokeza zvao više puta i ubeđivao da obezbeđnje „Kasine“ treba da preuzmu navijači FK Partizan.

– Rekao mi je da imaju najbolje obezbeđenje, da mogu da spreče da dolaze kriminalci i da neće biti problema ni sa navijačima – rekao je Kajmaković i dodao da je ljubazno odbijao, ali da su mu u narednom periodu ipak dolazili navijači i pravili probleme.

Pročitajte još

Kajmaković je takođe navodno ispričao da je u to vreme na predlog Kokeze s njim i Nebojšom Stefanovićem, tadašnjim ministrom policije, otvorio restoran „Temperament“ u Beton hali. Tvrdi da ga je Stefanović tada uputio na Aleksandra Papića kao kontakt osobu i predstavio mu ga kao svog „čoveka od poverenja“. Dogovor je, prema rečima izvora, bio da prihodi od restorana idu 50 odsto Stefanoviću i Papiću, a po 25 odsto njemu i Kokezi.

Takođe je ispričao da se u tom periodu čuo i sa Dijanom Hrkalović, bvšom državnom sekretarkom MUP. Inače, ona se dovodi u vezu sa aferom prisluškivanja predsednika Aleksandra Vučića i za nju se sumnja da je bila u kontaktu sa osobama iz kriminogene sredine. Kada je poslednji put bila u policiji navodno je izjavila da “ništa nije radila sama”, a poligrafsko ispitivanje je odbila u poslednjem trenutku, iako je najpre pristala na to.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam