Tri puta izbegao smrt, davio fudbalera: Ko je Slobodan Milutinović Snajper koji je uhapšen na Jahorini

03.03.2021

12:15 >> 16:19

0

Autor: E. H.

Snajper ima debeo dosije i zabranu dolaska na stadion

Tri puta izbegao smrt, davio fudbalera: Ko je Slobodan Milutinović Snajper koji je uhapšen na Jahorini
Facebook

Novosađanin Slobodan Milutinović Snajper koji je uhapšen na Jahorini, kontroverzni je čelnik Fudbalskog kluba Kabel, koji je dobro poznat policiji i koji je do sada preživeo tri pokušaja ubistva.

Snajper ima debeo dosije i zabranu dolaska na stadion. Njemu se presudom Osnovnog suda u Novom Sadu zbog nasilja zabranjen pristup stadionu “Karađorđe” kad FK Vojvodina igra utakmice.

Mediji su ranije pisali da je Snajperov uspon zapravo je blisko vezan za period vladavine Bate Kankana, Radomira Butorovića, pokojnog kontroverznog direktora Vojvodine kome je Milutinović bio telohranitelj. Milutinović je tada bio jedan od vođa frakcije G-3, navijača Voše.

Tri puta izbegao smrt

Za sedam godina Snajpera su tri puta pokušali da ga ubiju i to svaki put postavljanjem eksploziva ispod automobila.

U februaru 2020. godine u Novom Sadu eksplodirala je bomba postavljena ispod džipa “porše kajen” u kom se u tom trenutku nalazio Milutinović. On je u eksploziji povređen, ali je preživeo jer je postavljena bomba bila slabije razorne moći.

Krajem oktobra 2018. godine zapaljen mu je džip “volvo XC 90”. Tada se spekulisalo da li je incident povezan sa dešavanjima oko FK Vojvodina.

Pročitajte još

U novembru 2013. zapaljen džip “mercedes ML”. Vozilo se vodilo na Milutinovićevu devojku, a navodno se na meti piromana našao ne zbog tribina i prevlasti, već zbog duga od 40.000 evra.

Podebeo dosije

Prema ranijem pisanju medija, protiv Milutinovića je podneto 15 krivičnih prijava, a ima i sedam osuđujućih presuda od kojih su tri bile uslovne.

Milutinović je dva puta osuđivan zbog dilovanja droge, 2008. i 2016. godine. Ima nekoliko prijava zbog nanošenja povreda, a 2009. godine je i zbog nasilničkog ponašanja osuđen na uslovnu kaznu od tri meseca. Milutinović je 2015. godine sumnjičen i za napad na službeno lice, policajca iz Pančeva koji je obezbeđivao utakmicu, a kog su Snajper i devetorica navijača navodno kamenovali. Sledeća prijava podneta je 2017. godine u Beogradu, u Humskoj ulici. Tada je prijavljen jer je, u grupi, napao Dimitrija S., koji je teško pretučen. Napad se desio tokom utakmice domaćina – FK Partizana. Osim toga, sumnjičio se i za nedozvoljeno posedovanja oružja, iznude i teške krađe.

Posle odsluženja kazne zbog droge, Milutinović se našao na meti Marka Markuša, koji je sin oficira novosadske policije. Markuš ga je pretukao i izbo nožem, zbog čega je prvobitno bio osuđen na pet godina zatvora. Međutim, oslobođen je optužbe jer je Milutinović “zaboravio” ko ga je tukao. Marko Markuš je ubijen 2017. godine, a ubica i nalogodavac nisu otkriveni.

Davio fudbalera

Takođe, prijavu protiv njega, u julu 2017. godine, podneo je i fudbaler Vojvodine Nenad Trujić.

Naime, pre četiri godine, posle završetka utakmice Ružomberok – Vojvodina u Slovačkoj, koju je domaćin dobio sa 2:0, fudbaler Nikola Trujić medijima ispričao da ga je u svlačionici napao Slobodan Milutinović, koji je sa još desetak pristalica Vojvodine ušao u svlačionicu.

– Milutinović me je uhvatio za vrat i počeo da me vuče do klupe. On mi je rekao: “Šta ti glumiš?! Dokle mi tebe više da trpimo!”. Kada je on završio, pesnicom u glavu me je udario njegov rođeni brat Nenad i dodao: “Videćemo se mi u Novom Sadu!” – ispričao je Trujić novinarima nakon napada.

Fudbaler je objasnio da su mu navijači rekli da “neće više da ga trpe u timu, da više neće igrati”, kao i da više nije igrač Vojvodine i da će podneti tužbu protiv kluba i napadača.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti