Odloženo ročište Darku Elezu: Tužilac nije predao predlog za određivanje pritvora

04.03.2021

09:05 >> 10:12

0

Tužilaštvo Eleza sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici 2018. i 2019. godine

Odloženo ročište Darku Elezu: Tužilac nije predao predlog za određivanje pritvora
Copyright Darko Elez / Printscreen Youtube

Iako je Sud BiH sinoć nakon izručenja Darka Eleza zakazao ročište na kojem se trebalo raspravljati o jednomesečnom pritvoru, jutros je, deset minuta pre 9 sati, ovaj termin uklonjen sa stranice rasporeda suđenja.

Kako je za Avaz pojašnjeno iz Tužilaštva BiH, očigledno je reč o nesporazumu, jer postupajući tužilac, koji ima zakonski rok od 24 sata, još nije ni predao predlog za određivanje pritvora izručenom Elezu.

Prema informacijama „Avaza“, predlog će biti upućen tek iza 12 sati nakon čega bi Sud trebao zakazati novi termin ročišta.

Duško Tomić, advokat Darka Eleza, rekao je da ni on nije obavešten kada bi moglo da bude održano ročište, kao i da mu je tužilac užilaštva BiH u ovom predmetu Dubravko Čampara rekao da nije čak napisao ni predlog i obrazloženje za određivanje pritvora.

Prema njegovim informacijama, kaže, Tužilaštvo BiH će Elezu suditi u predmetu “Lutka”, ali da to prema bilateralnom sporazumu BiH i Srbije od 2015. godine nije moguće.

– Ukoliko budu tražili da mu se sudi u BiH za predmet ”Lutka”, od međunarodnih instanci ću tražiti da (Elez) bude vraćen u Srbiju – rekao je.

Tomić je demantovao informacije medija da je Elezu juče pozlilo na aerodromu u Beogradu, gde je uhapšen u decembru.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Gordana Tadić podsetila je da je protiv Eleza podignuta optužnica i da je reč o predmetu koji se odnosi na organizovani kriminal, kao i da spada u veoma značajnu regionalnu saradnja sa Srbijom.

Tužilaštvo Eleza sumnjiči za likvidacije Siniše Miličevića Tigra i Miloša Ostojića, koji su ubijeni u Lukavici 2018. i 2019. godine.

Elez je na sinoćnjem ispitivanju u Tužilaštvu BiH negirao optužbe koje mu se stavljaju na teret. Elez je uz jake policijske snage juče izručen iz Srbije BiH.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike