Batinaš ostaje iza rešetaka: Ivanu Kontiću produžen pritvor za još dva meseca

05.03.2021

12:55 >> 12:58

0

Autor: Miroslava Brkić

Izvor: Tanjug

Kontić se tereti za prebijanje Miljana Mandića 24. avgusta prošle godine u Novom Sadu

Batinaš ostaje iza rešetaka: Ivanu Kontiću produžen pritvor za još dva meseca
Foto: CDM/MUP Crne Gore

Apelacioni sud u Novom Sadu produžio je za još dva meseca pritvor Ivanu Kontiću (30), koji se tereti za prebijanje Miljana Mandića 24. avgusta prošle godine u Novom Sadu.

Prema ovoj odluci, prtivor može da mu traje do 7. maja, potvrđeno je Tanjugu u novosadskom Višem sudu pred kojim se vodi postupak protiv njega.

Protiv Kontića, Više javno tužilaštvo u Novom Sadu vodi istragu zbog krivičnog dela ubistvo u pokušaju, dok se u istom predmetu O. L. i L. V. terete za krivicna dela učestvovanje u tuči, odnosno pomoć učiniocu nakon izvršenog krivičnog dela.

Kontić je u decembru izručen Srbiji iz Crne Gore, pošto je po poternici Srbije uhapšen 11. oktobra u Podgorici nakon mesec dana od pokretanja postupka protiv njega, 12. septembra.

Na saslušanju pred sudijom za prethodni postupak na okolnosti pritvora i bekstva, Kontić je tvrdio da iz Srbije nije bežao, već da je u Crnu Goru otišao pre pokretanja bilo kakvog postupka protiv njega.

Pročitajte još

Iznoseći odbranu pred Višim javnim tužiocem on je u decembru negirao da je pokušao da ubije Mandića, kojeg je tom prilikom pretukao.

Kako je naveo, do sukoba je došlo jer mu je Mandić prethodno pretio i nije mu dozvolio da uđe u kladionicu.

Kontić kao nekadašnji reprezentativac Crne Gore u džudou zna kako se nanose teške povrede, opasne po život, i upravo njih nije zadao Mandiću tokom fizičkog obračuna, teza je njegove odbrane.

Njegova odbrana takođe tvrdi da u javnosti nije objavljen ceo snimak obračuna već samo jedan njegov deo, nakon čega je i pokrenut ovaj postupak protiv Kontića.

Snimak se na društvenim mrežama pojavio 11. septembra, a na kome se vidi prebijanje muškarca.

Kontić je poreklom iz Nikšića, a u Srbiji je diplomirao na Pravnom fakultetu i u advokatskoj kancelariji je radio kao pripravnik pre incidenta u kojem je pretukao Mandića (28) u Jevrejskoj ulici u Novom Sadu 24. avgusta.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Najčitanije Vesti