Uhapšen vođa klana "Amerika": Mileta Miljanić "pao" u stanu u Njujorku

05.03.2021

20:48 >> 21:19

0

Prema nezvaničnim informacijama, agenti FBI koji su upali u stan u kom živi s porodicom, u spavaćoj sobi pronašli su poluautomatski pištolj

Uhapšen vođa klana "Amerika": Mileta Miljanić "pao" u stanu u Njujorku
Mileta Miljanić - Copyright Foto: Printskrin/Jutjub

Mileta Miljanić (61), zvani Majk, za koga se sumnja da je vođa klana „Amerika“, uhapšen je 23. februara u svom stanu u Njujorku, javljaju mediji.

Prema nezvaničnim informacijama, agenti FBI koji su upali u stan u kom živi s porodicom, u spavaćoj sobi pronašli su poluautomatski pištolj, zbog čega su mu stavili lisice i sproveli ga u pritvor. Navodno, on je priznao da je njegovo oružje koje je pronađeno, piše “Kurir”.

Prvi čovek klana koji se, prema operativnim informacijama, bavi švercom kokaina iz Južne Amerike u Evropu, ima američko državljanstvo i odavno je poznat srpskoj, ali i ostalim svetskim policijama.

Miljanić je, takođe, osuđivan i u Italiji zbog šverca kokaina, a navodno se za isto krivično delo protiv njega vodi istraga i u SAD, gde godinama živi, navode mediji.

Pročitajte još:

Prvi veliki šverc kokaina za koji se vezuje Miljanićevo ime bio je 2004, kad je uhapšen u Švajcarskoj zbog šverca 114 kilograma ove droge u Atinu, zbog čega je izručen Grčkoj i u zatvoru je bio sve do 2009. Za isto krivično delo osuđen je i u Italiji na sedam godina zatvora, a mediji su spekulisali da i SAD vode istragu protiv njega zbog šverca droge.

Klan „Amerika“ je sredinom 90-ih navodno osnovao Vojislav Raičevič, zvani Voja Amerikanac, koji je prema pisanju medija preuzeo primat u beogradskom podzemlju. Raičević je nestao 1997. i tri godine kasnije je proglašen mrtvim, iako njegovo telo nikad nije pronađeno.

Zbog Raičevićevog ubistva njegovi saradnici krenuli su u osvetu, što je rezultiralo serijom likvidacija, o kojima je policiji svojevremeno dao izjavu svedok pod pseudonimom „Srećko“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike