Isplivale nove informacije: Belivukov klan likvidirao i advokata Mišu Ognjanovića?

06.03.2021

16:39 >> 21:02

0

Dobro obavešteni izvori kažu da se osnovano sumnja da su u pripremi ubistva poznatog advokata učestvovali i pojedini policajci

Isplivale nove informacije: Belivukov klan likvidirao i advokata Mišu Ognjanovića?
Copyright Foto: Wikipedia

Pripadnici mafijaškog klana Veljka Belivuka, poznatijeg kao Velja Nevolja, po svemu sudeći, ubili su i poznatog beogradskog advokata Mišu Ognjanovića, piše “Informer”.

Na ovo ukazuju operativna saznanja iz policijske istrage koja se mesecima unazad vodi protiv Belivukove mafijaške grupe. Prema informacijama do kojih su došli operativci, Ognjanović je “osuđen na smrt” po nalogu crnogorskog “kavačkog klana”, i to samo zato što je zastupao pripadnike suparničkog “škaljarskog klana”.

Dobro obavešteni izvori kažu da se osnovano sumnja da su u pripremi ubistva poznatog advokata učestvovali i pojedini policajci, kao i doskorašnja državna sekretarka u MUP Dijana Hrkalović, koja je, kako je utvrđeno, blisko sarađivala sa mafijašima.

– Advokat Dragoslav Miša Ognjanović zastupao je Luku Bojovića, koji je bio blizak škaljarcima, ali je zastupao i neke druge članove ovog klana. To ga je, po svemu sudeći, koštalo glave… Istraga je, takođe, pokazala i da je Hrkalovićeva nekoliko meseci pre ubistva advokata usmeno naredila policajcima da prate svaki njegov korak, Još nemamo čvrste dokaze da je to praćenje imalo veze sa ubistvom, ali veoma osnovana sumnja postoji – objašnjava izvor.

Na dan kad je Miša Ognjanović ubijen, 28. jula 2018, policajci ga više nisu pratili. U ranim popodnevnim satima dvojica napadača sačekala su advokata ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu, a zatim mu je jedan prišao i ubio ga, i to naočigled sina!

– Ovaj zločin je zvanično još nerasvetljen, ali postoje operativna saznanja o svakom ko je učestvovao u pripremi, praćenju i egzekuciji advokata! – prenosi izvor.

Ognjanović je, inače, samo jedan u nizu žrtava ‘kavačkog klana’, a Belivuk i njegovi saradnici sumnjiče se da su učestvovali i u mnogim drugim likvidacijama ‘škaljaraca’. Reč je o ubistvu Dragoslava Miloradovića, kuma Luke Bojovića, koji je izrešetan 28. maja 2018. na Karaburmi. Takođe, po istom receptu je 2. decembra 2018. na Zvezdari ubijen i Vladimir Popović Pop.

– U tom periodu ‘kavački klan’ je sa bandom Velje Nevolje i njegovim saradnicima u MUP i drugim državnim institucijama stekao ogromnu moć u srpskom podzemlju, ali i šire. Samim tim, apetiti su počeli da im rastu, pa su krenuli da ubijaju sve koje su im smetali, a na kraju su se, po svemu sudeći, okomili i na samog predsednika Aleksandra Vučića – objašnjava naš izvor.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike