Tukao ljude na ulici, uhapsili mu saradnike: Ko je Goran Papić, bivši šef SBPOK koji je uhapšen danas

09.03.2021

15:59 >> 20:25

0

Autor: E. H.

Pre mesec dana policija je uhapsila dvojicu pripadnika SBPOK koji su radili za Velju Nevolju. Jednog od njih na mesto načelnika u MUP doveo je upravo Papić

Tukao ljude na ulici, uhapsili mu saradnike: Ko je Goran Papić, bivši šef SBPOK koji je uhapšen danas
Printscreen/Pink

Goran Papić, koji je uhapšen danas, bio je bivši zamenik načelnika SBPOK u vreme kad je policijom rukovodio njegov kum Nebojša Stefanović, koji je sada ministar odbrane.

Papić nije imao nikakvo policijsko obrazovanje i pre dolaska u MUP radio je kao konobar u kafani svog oca. U MUP je ušao preko kontroveznog Odeljenja za poslove bezbednosti, koje se u to vreme vezuje za nezakonito praćenje novinara. Ipak, za četiri godine stigao je do zamenika SBPOK.

Pročitajte još

Ono po čemu će javnost pamtiti Papića je da je pretukao Dejana Pejovića, vlasnika restorana “Jahorina” na Voždovcu, koji je bio konkurencija njegovom ocu. Čim je Stefanović napustio MUP, i Papić je potpisao sporazumni raskid ugovora.

Pre mesec dana policija je uhapsila dvojicu pripadnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK) Predraga L. i B. D.

Tokom pretresa stana jednog od pripadnika Belivukove ekipe oni su pokušali da sakriju pištolj i novac koji su pronašli. Taj stan je bio ozvučen, a ovi policajci to nisu znali, pa su operativci čuli njihov razgovor. Oni se sumnjiče da su namerno hteli da sakriju dokaze.

Hapšenje Veljka Belivuka ATA Images

Inače, Predraga je svojevremeno na mesto načelnika Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga u SBPOK doveo upravo tadašnji načelnik ove službe Goran Papić.

Ovih dana u javnosti se često spominjao i Papićev brat Aleksandar. Naime, grupa Veljka Belivuka učestvovala je i u reketiranju nekih javnih ličnosti i biznismena, a mnogi tvrde da im je upravo Aleksandar u tome pomagao i štitio ih, predstavljajući se žrtvama kao čovek iz policije i kum tadašnjeg ministra policije.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti