Vratio Belivuku blindirani automobil: Papiću preti do 10 godina zatvora!

09.03.2021

16:49 >> 20:45

0

Autor: E. H.

Papić je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, zahtevao da se osobi koja je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo, s

Vratio Belivuku blindirani automobil: Papiću preti do 10 godina zatvora!
Printscreen

Goran Papić, bivši zamenik načelinka SBPOK, tereti se za trgovinu uticajem za koju je predviđena maksimalna kazna zatvora od 10 godina!

Kako se sumnja, on je 15. aprila 2020. godine, koristeći svoj položaj rukovodioca u SBPOK-u, posredovao da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, odnosno zahtevao od tadašnjeg rukovodioca u PU za grad Beograd da se licu koje je sada u pritvoru odmah vrati blindirano vozilo koje je od njega tada privremeno oduzeto, saopštio je MUP.

Istoga dana vozilo mu je vraćeno.

Kako se nezvanično saznaje, u pitanju je vozilo koje su koristii Veljko Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković!

– Krivično delo trgovina uticajem sastoji se u primanju nagrade ili kakve druge koristi u cilju posredovanja da se izvrši ili ne izvrši neka službena radnja. Papić se sumnjiči da je pomagao kriminalnoj organizaciji Veljka Belivuka – kaže izvor 24sedam.

24sedam

Podsetimo, pre mesec dana policija je uhapsila dvojicu pripadnika SBPOK koji su radili za Velju Nevolju. Oni su prilikom hapšenja pokušali da sakriju dokaze, odnosno pištolj i novac koji su pronađeni u šteku jednog pripadnika Belivukove ekipe. Jednog od njih Predraga L, upravo je Papić doveo na mesto šefa Odeljenja za suzbijanje organizovanog krijumčarenja opojnih droga.

Pročitajte još

Prema važećem zakonu, ko koristeći svoj službeni ili društveni položaj ili stvarni ili pretpostavljeni uticaj posreduje da se izvrši službena radnja koja se ne bi smela izvršiti ili da se ne izvrši službena radnja koja bi se morala izvršiti, kazniće se zatvorom od jedne do osam godina.

Ako je za posredovanje zahtevan ili primljen poklon ili kakva druga korist, učinilac će se kazniti zatvorom od dve do deset godina.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi