Kako je Belivuk postao blizak sa vođama kavačkog klana?

09.03.2021

22:42

0

Autor: M.Vu

Uloga Veljka Belivuka u kavačkom klanu bila je distribucija droge po Srbiji

Kako je Belivuk postao blizak sa vođama kavačkog klana?
Veljko Belivuk/Printscreen/Youtube

Uloga Veljka Belivuka u kavačkom klanu bila je distribucija droge po Srbiji, ali se on sumnjiči da je ulikvidirao Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoju, kao i za nestanak nekoliko osoba.

Međutim, postavlja se pitanje kako je Belivuk došao do saradnje sa kavačkim klanom i koja je njegova ulog bila u svemu, piše “Blic”.

Luka Bojović, koji izdržava kaznu zatvora u Španiji, važi za bliskog saradnika crnogorskog škaljarskog klana, dok je Radoje Zvicer označen kao vođa suparničkog kavačkog. I jedan i drugi klan poslednjih meseci duboko su učvrstili veze sa vođama srpskih kriminalnih i navijačkih grupa i rat do istrebljenja, uz njihovu podršku, preselili na ulice Beograda. Zaleđinu, operativnu podršku i zaštitu oba klana zatražila su od vođa srpskog podzemlja, pa su na platnom spisku “škaljaraca” i “kavčana” sve češće bili egzekutori iz Srbije.

Među njima nalazila se kriminalna grupa Veljka Belivuka, koji je praktično postao vođa beogradskog ogranka ovog klana kojem je glavna delatnost distribucija kokaina, a očigledno je da ni tu nije hteo da se zaustavi, već je planirao spajanje svoje grupe sa grupom koju je predvodio Darko Elez kako bi oformili najopasniji klan u Srbiji.

Belivuk je za kratak period postao izuzetno blizak sa vođama kavačkog klana Slobodanom Kašćelanom i Radojem Zvicerom, sa kojima je usko sarađivao. Koliko su se u jednom trenutku osilili i osećali nedodirljivo odlično pokazuje upravo njihov susret u Crnoj Gori koji se odigrao samo nekoliko dana pre nego što su Velji Nevolji stavljene lisice na ruke.

Krajem januara Belivuk i njegova desna ruka Marko Miljković Mare avionom su otišli do Tivta gde ih je sačekao Zvicer i njegovo obezbeđenje. Nisu se krili, nisu tajno ušli u Crnu Goru, niti su se trudili da prođu što neprimetnije. Naprotiv, vozili su se Zvicerovim blindiranim kolima, u pratnji obezbeđenja.

Pročitajte još:

Uloga Velje Nevolje u kavačkom klanu

Belivukova uloga u kavačkom klanu bila je distribucija droge po Srbiji, ali i obavljanje onih najprljavijih poslova. Velja Nevolja i njegova ekipa rešavali su, kako se sumnja, i mnoge likvidacije suparnika kavačkog klana. Sumnja se da upravo oni stoje iza nekoliko otmica u Beogradu, ali i likvidacija. Velja Nevolja se dovodi u vezi sa ubistvom Aleksandra Šarca, kao i sa likvidacijom Bojana Mirkovića, koji je bio blizak sa Šarcem i Lazarom Vukićevićem, kom se prošle godine, takođe, izgubio svaki trag, a za čije ubistvo se upravo tereti Belivuk. Inače, Belivuk te tereti za ubistva Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića i Milana Ljepoje, piše “Blic”.

Nevoljini zločini otkriveni razbijanjem Skaja

Jezivi snimci i fotografije obezglavljenih tela koje su međusobno slali pripadnici grupe Velje Nevolje otkriveni su razbijanjem Skaj telefona koje su koristili. Srpska policija dobila je u saradnji sa policijom druge države softverski alat pomoću kojeg je ušla i razbila Skaj telefone.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti