Poslednji snimak mladića pre nego što su upali u Veliku Moravu: "Rekao sam mu da skoči, ali on je rekao da se plaši" (VIDEO)

14.03.2021

14:10 >> 10:45

0

Mladić G. S. je završio u reci nakon što se prevrnuo čamac u kom se nalazio sa drugom Davidom Đorđevićem koji je uspeo da se spase

Poslednji snimak mladića pre nego što su upali u Veliku Moravu: "Rekao sam mu da skoči, ali on je rekao da se plaši" (VIDEO)
Copyright Printscreen/TV Centar

Pripadnici Ronilačke jedinice Žandarmerije još tragaju za nestalim mladićem G. S. iz Svilajnca koji je juče oko 15 sati pao u Veliku Moravu.

Mladić je završio u reci nakon što se prevrnuo čamac u kom se nalazio sa drugom Davidom Đorđevićem koji je uspeo da se spase.

David Đorđević kaže za Tv Centar da je u šoku zbog nesreće koja se dogodila njemu i njegovom drugaru.

– Krenuli smo uzvodno od mosta… Ja sam dao gas na penti i blokirao sam da možemo samo pravo da idemo, da ne bi imalo skretanja. Međutim, ja sam otišao do štapa da namestim varalicu, a drugar je rekao: “Daj meni malo da vozim”, pošto sinoć nisam video, bio je mrak. Rekao sam mu da “Dobro, brate, ali vodi računa da nas ne bi uhvatio brzak, koji je blizu”. On mi je rekao da ne brinem ništa i ja sam rekao “Dobro” – priča Đorđević.

Pročitajte još

Kako je dodao, nakon dva-tri metra ugasio se motor. Imali su vesla u čamcu, ali kako je ispričao, njegov drug izgleda nije znao da vesla.

– Veslao je kontra, i krenuli smo ka dole, nosila nas je voda. Rekao sam mu: “Sad se drži, pa šta nam Bog da”. Kad smo stigli na prvi talas, izbacio me je iznad vode jedno dva metra i pao sam na grudi, zakačio sam se na neku armaturu, otkopčao sam jaknu i nekako sam se izvukao. Izašao sam gore, na površinu, pa me je ponovo talas izbacio, a onda i treći put – prepričava mladić.

Kako kaže, uspeo je da ispliva, a utom je naišao njegov drug koji je plutao na čamcu.

– Drug je prošao pored mene i rekao sam mu: Skoči tu da te spasim. On je rekao: “Ne smem, plašim se”. Tražio sam od ribolovaca pored obale da mi bace kanap da ga spasim. Nisam mogao da ga spasim, tražio sam ga noćas… – dodao je Đorđević.

Pre ove nesreće, G. S. je mobilnim telefonom napravio snimak na kome se vidi njihova plovidba Moravom, David i ribolovačka oprema u čamcu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike