Ministarka Vujović o požaru u Pančevu: Nema razloga za brigu, nema opasnih materija!

16.03.2021

08:52 >> 09:11

0

Inspektori zaštite životne sredine su prilikom nedavne kontrole u staklari utvrdili da tu ne postoji đubrivo na bazi amonijum-nitrata sa visokim sadržajem a

Ministarka Vujović o požaru u Pančevu: Nema razloga za brigu, nema opasnih materija!
Copyright 24sedam

Veliki požar izbio je juče, oko 17. 30, u staroj staklari u Pančevu, koji se video iz svih krajeva grada. Požar je izazvao veliku zabrinutost kod građana Pančeva, a ministarka zaštite životne sredine Irena Vujović poručila je da nije bilo opasnih supstanci i vešštačkog đubriva na bazi amonijum-nitrata sa visokim sadržžajem azota.

– Inspektori zašštite žživotne sredine su prilikom nedavne kontrole u staklari utvrdili da tu ne postoji đubrivo na bazi amonijum-nitrata sa visokim sadržžajem azota i zato građani nemaju razloga za brigu. Sigurnost građana nam je na prvom mestu, i nastavićemo da kontrolišemo tu lokaciju, i da li ima ove opasne materije u veštačkom đubrivu – rekla je ministark,a i dodala da su nadležžni inspektori predočili da se juče zapalio pomoćni magacin, koji se nalazi na znatnoj udaljenosti od drugih magacina u kojima su uskladišštene ostale vrste sredstava za ishranu bilja.

Inače, staru staklaru kupila je kompanija “Promist” iz Novog Sada.

Za sada nije poznat uzrok požara.

Pročitajte još:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike