Srbija će tražiti Zvicera zbog likvidacije "pantera": Vođa „kavčana“ naredio Nevolji da ubije Ljepoju?

19.03.2021

06:45 >> 07:14

0

Sumnja se da je Radoje Zvicer organizovao osvetu zbog sumnje da je Ljepoja angažovao ljude koji su pucali na njega u Kijevu prošle godine

Srbija će tražiti Zvicera zbog likvidacije "pantera": Vođa „kavčana“ naredio Nevolji da ubije Ljepoju?
Copyright Radoje Zvicer, Milan Ljepoja, Velja Nevolja

Radoje Zvicer, vođa crnogorskog „kavačkog klana“, mogao bi da bude izručen Srbiji. Istražni organi u Srbiji pokrenuli su istragu protiv Crnogorca zbog sumnje da stoji iza svirepog ubistva „pink pantera“ Milana Ljepoje iz Niša, nezvanično saznaje 24sedam.rs

Veljko Belivuk i Marko Miljković sumnjiče se za nestanak Ljepoje u Beogradu. Zadatak da se „pobrinu“ za njega, kako se sumnja, dobili su baš od Radoja Zvicera. Navodno je „pink panter“ bio umešan u pokušaj ubistva vođe „kavčana“ u Kijevu, zbog čega je on rešio da mu se osveti.

24sedam

– Postoje indicije da je Ljepoja bio povezan sa dvojicom napadača, inače Nišlija, na Zvicera 26. maja 2020. u Kijevu. Navodno ih je Ljepoja angažovao da izvrše atentat u glavnom gradu Ukrajine. Međutim, Zvicer je prošao samo s povredama. Reč je o Petru Jovanoviću i Milanu Brankoviću, sa kojim se Ljepoja družio i sarađivao. Nakon oporavka, Zvicer je organizovao osvetu preko Belivuka – navodi izvor blizak istrazi.

Pročitajte još

Sumnja se da su upravo Velja Nevolja i Marko Miljković sproveli zadatak u delo. Postoje indicije da je Ljepoja brutalno ubijen u takozvanoj kući smrti u Ritopeku, gde se još uvek nalaze policijske snage. Reč je o kući za koju se sumnja da su u njoj završavale žrtve Nevoljine ekipe, među kojima je i Nišlija.

Na snimku koji je zaprepastio srpsku javnost, a koji su načinile bezbednosne službe, vidi se trenutak kada u ovu kuću u vikend-naselju Bećarev breg ulazi nekadašnji „pink panter” Ljepoja, koji iz nje nikada nije izašao.

Foto: Printskrin/Jutjub TV Pink

Kako se sumnja, Ljepoja je monstruozno mučen 24 sata, a zatim je njegovo telo raskomadano i izneto u sportskim torbama, a njegova odeća spaljena.

– Nakon što su namamili Ljepoju da dođe iz Niša i na parkingu kod „Laste“ se nađe sa osumnjičenim Dejanom Tešićem, odvezli su ga do kuće u Ritopeku. Puna 24 sata trajalo je njegovo mučenje. Odsekli su mu uši i nos, a onda su iživljavanje nastavili odsecanjem ruku, nogu, vađenjem očiju, da bi mu na kraju odsekli i glavu – navodili su izvori iz istrage nakon hapšenja Belivukove ekipe.

Pročitajte još

Ljepoja iz kuće izašao nije, ali su kamere snimile pripadnike Veljine grupe kako su više puta u toku dana dolazili u kuću, u razmacima od po 10 minuta, noseći u rukama torbe i kese. Pretpostavlja se da su u njima bili delovi tela pripadnika „Pink pantera“.

Takođe se sumnja da su kiselinom pokušali da istope delove tela, a da su različitim hemikalijama očistili kuću.

Srpski istražitelji imaju dokaze koji upućuju na sumnju da su „kavčani” odgovorni za još nekoliko ubistava u Srbiji, ali i u regionu, ali  Zvicerovo izručenje još nije zvanično zatraženo.

Aleksandar Šarac ubijen u garaži u “Ušću” Foto: 24sedam/N.Gavrilov/Instagram

Spekulisalo se da su “kavčani” naručili ubistvo još jednog “pantera” – Aleksandra Šarca, ali i njegovog prijatelja Bojana Mirkovića. Šarac je ubijen 17. oktobra prošle godine u podzemnoj garaži tržnog centra „Ušće“, kada je napadač naočigled prolaznika u njega ispalio više metaka. Za njegovo ubistvo se tereti Lazar I. (23) iz Kraljeva, koji je uhapšen u Budvi gde se spremao za novu likvidaciju.

Bojan Mirković likvidiran je 12. novembra prošle godine u beogradskom naselju Belvil. Zbog njegovog ubistva je uhapšeno više osoba, a sumnja se da je direktni izvršilac bio uhapšeni Lazar T. (22).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike