Jedan od napadača postao svedok-saradnik: Ubistvo Slobodana Kašćelana "koštalo" 500.000 evra!

21.03.2021

14:17 >> 14:22

0

Vođa kavlana” Slobodan Kašćelan je trebalo da bude likvidiran 22. janura, prilikom dolaska u podgorički Viši sud gde mu je bilo zakazano suđenje

Jedan od napadača postao svedok-saradnik: Ubistvo Slobodana Kašćelana "koštalo" 500.000 evra!
Copyright Slobodan Kašćelan Printscreen /Youtube

Crnogorsko Specijalno tužilaštvo dodelilo je jednoj osobi status zaštićenog svedoka u istrazi oko pripremane likvidacije navodnog vođe “kavačkog” klana Slobodana Kašćelana iz Kotora. Jedan od trojice pripadnika kriminalne organizacije, za koju se sumnja da je pripremala krajem januara likvidaciju vođe “kavčana”, odlučio je da sarađuje sa tužilaštvom i do detalja ispriča šta se konog dana dešavalo!

Prema nezvaničnim informacijama, Kašćelan je trebalo da bude likvidiran 22. janura, prilikom dolaska u podgorički Viši sud gde mu je bilo zakazano suđenje zbog pranja novca.

Prema navodima crnogorskih medija, ubistvo Kašćelana je naručeno iz vrha suprotstavljenog “škaljarskog” klana.

Krajem januara uhapšeni su Momčilo Milić (40), Hasan Turković (33) i Dušan Ivanović (41) iz Bara, koji su označeni kao pripadnici kriminalne organizacije koju je formirao Janko Vukadinović, koji se nalazi u  spuškom zatvoru, sa još jednom, za sada neidentifikovanom osobom.

Prema nezvaničnim informacijama, plan ove ekipe bio je da aktiviraju eksplozivnu napravu koju bi postavili tako što bi motociklom prišli Kašćelanovom vozilu i magnetom je prikačili za krov. Uhapšeni se sumnjiče se da su krili eksploziv koji nisu uspeli da iskoriste u pokušaju ubistva tog dana, pa su nameravali da ga prebace do Bara.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić rekao je crnogorskim medijima da bi bila velika šteta da je bomba eksplodirala, jer je bila ukupne težine 5,8 kilograma, od čega je u nju bilo smešteno 3,2 kilograma plastičnog eksploziva.

– Svedok-saradnik je saslušavan satima u prisustvu branioca. Sve što je ispričao je pod velom tajne. Svi su obavezni da čuvaju podatak o identitetu ovog lica – kazao je izvor crnogorskog Dana.

Pročitajte još:

Kao članovi Vukadinovićeve grupe označeni su i Radovan Stanišić, Milo Jovanović i Goran Marković koji su uhapšeni 22. januara zbog planiranja ubistva srpskih državljana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića u Titvu.

-Istražitelji su prikupili dokaze da je neposrednim izvršiocima likvidacije Kašćelana trebalo da bude isplaćeno 500.000 eura, dok su za zločin u Tivtu trebali da budu isplaćeni sa 700.000 i 1.300.000 eura – navode izvori crnogorskih medija.

Plan ove kriminalne organizacije je bio da, osim Kašćelana, likvidiraju i Belivuka i Miljkovića, ali su ih inspektori sprečili.

Uspeli su da pravovremenom reakcijom sačuvaju najmanje četiri života. Otkazali su ročište na kojem je trebalo da se pojavi Kašćelan i let kojim su Belivuk i Miljković trebali da se vrate u Beograd.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike