Trudnica pronađena mrtva pred svadbu, njena smrt je posle tri godine i dalje misterija

26.03.2021

12:01 >> 13:20

0

Autor: E. H.

Bojana M. (24) bolničarka u Vojsci Srbije pronađena je mrtva 23. aprila 2018. Tužilaštvo je tvrdilo da je u pitanju samoubistvo, ali je posle prigovora Boja

Trudnica pronađena mrtva pred svadbu, njena smrt je posle tri godine i dalje misterija
Bojana Foto: Facebook

Smrt Bojane M. (24), bolničarke po ugovoru u sremskomitrovačkom garnizonu Vojske Srbije, 23. aprila 2018. godine, još nije zvanično rasvetljena.

Kako Telegraf.rs saznaje, Više javno tužilaštvo u Šapcu je posle istrage, obdukcije i veštačenja utvrdilo da je Bojana izvršila samoubistvo i odbacilo prijavu protiv NN počinioca. Ovu odluku je Apelaciono tužilaštvo ukinulo i naložilo nova veštačenja, posle prigovora Bojanine majke Snežane koja od početka veruje da njena ćerka nije digla ruku na sebe.

Bojana M. Foto: Facebook

– Istraga koja je obavljena posle ove tragedije biće dopunjena novim veštačenjem. Po nalogu tužilaštva obaviće se kombinovano veštačenje i to sudsko-medicinsko, balističko i trasološko. Tri veštaka će zajedno pogledati predmet i dati svoje mišljenje, svaki iz svoje nadležnosti – navodi naš izvor.

Bojanu je mrtvu pronašao verenik Joviša M. (30), u njegovoj kući u Dublju, kod Bogatića, gde su živeli zajedno nekoliko meseci. Ona ga je, navodno, uveče ispratila na posao i povukla se u svoju sobu, pa je od tada niko nije video.

– Od kada je ispratila Jovišu na posao, nismo je videli. Pretpostavili smo da iz sobe nije izlazila zato što joj je lekar rekao da se odmara pošto je trudna – rekla je tada Jovišina snaha Dragana.

Bojana M. Foto: Facebook

Izvor iz istrage otkrio je za Telegraf.rs da je u sobi gde je pronađeno Bojanino telo bio i Jovišin karabin iz kojeg je pucano. Navodno, niko od Jovišine familije, koji žive u drugom delu porodične kuće nije čuo kada je karabin opalio.

Bojana i Joviša su radili kao vojnici po ugovoru u garnizonu u Sremskoj Mitrovici, gde su se i upoznali i započeli vezu, a kada je ostala trudna posle nove godine su otpočeli zajednički život u Dublju. Rođaci i komšije su je retko viđali, ali su se divili njenoj lepoti. Reporteru Telegrafa.rs tada su ispričali da su Bojana i Joviša bili lep par, uvek raspoloženi, nasmejani i srećni.

Za četiri dana trebalo da stane pred matičara

Skrhan bolom, u šoku i potresen prizorom koji je zatekao, Joviša tada nije želeo da razgovara sa novinarima koji su opsedali njegovu kuću, ali je potvrdio da su imali dogovor da sutradan idu da biraju burme jer bi za četiri dana trebalo da stanu pred matičara.

Pročitajte još

Bojanina majka Snežana od početka je sumnjala u verziju o samoubistvu. Govorila je da nije imala ni jedan razlog da izvrši samoubistvo nekoliko dana pred svadbu. Po njenoj priči, Bojana je bila veoma srećna što je bila u četvrtom mesecu trudnoće i radovala se predstojećem venčanju.

– Nova veštačenja će ili potvrditi prethodnu odluku tužilaštva ili će se otkriti novi detalji koji će istragu usmeriti u drugom pravcu – navodi izvor.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf