Podignuta optužnica protiv ubice "kanibala iz Aranđelovca": Građani tražili njegovo oslobađanje

28.03.2021

19:45 >> 12:42

0

Ubistvo se dogodilo 4. novembra prošle godine u večernjim satima

Podignuta optužnica protiv ubice "kanibala iz Aranđelovca": Građani tražili njegovo oslobađanje
Copyright Saša Radovanović i Dragan Pavlović Gaston Foto: Facebook/Printscreen

Više javno tužilaštvo u Kragujevcu podiglo je optužnicu protiv Saše Radovanovića (49), koji je osumnjičen da je u novembru prošle godine u Aranđelovcu hicima iz lovačke puške ubio svog komšiju i prijatelja iz detinjstva Dragana Pavlovića zvanog Gaston (48), saznaje 24sedam.

Ubistvo se dogodilo 4. novembra prošle godine u večernjim satima. Radovanović je, kako je i sam posle ispričao u tužilaštvu, prvi hitac na Pavlovića ispalio sa prozora svoje kuće. Pavlović je bio u svom dvorištu. Nakon toga je Radovanović sa lovačkom puškom izašao iz kuće, prešao ulicu i otišao u dvorište Pavlovića. Tada ispalio u njega još dva hica – jedan u grudi i jedan u međunožje.

Zamenica Višeg javnog tužioca u Kragujevcu Marija Mladenović rekla je za naš portal da je tužilaštvo podiglo optužnicu u ponedeljak.

– Optužnica se nalazi u sudu i čeka se da li će biti potvrđena – rekla je Mladenovićeva.

Kako nezvanično saznajemo, u istrazi je obavljeno balističko veštačenje, kao i sudsko-medicinsko veštačenje povreda. Zajedno sa obdukcijskim nalazom tela ubijenog, rezultati veštačenja potvrdili su sumnje koje postoje protiv optuženog Radovanovića.

Inače, veliki broj građana Aranđelovca potpisao je peticiju da se Radovanović oslobodi. Tu peticiju je Radovanovićev advokat dostavio tužilaštvu koje, međutim, prema našim informacijama, to nije moglo da uzme u obzir, jer je u pitanju najteže krivično delo.

Odgrizao deo uva kuvaru u zatvoru

Ubijeni Pavlović robijao je duži niz godina zbog više krivičnih dela. Sam je svedočio da je 2003. rukama ubio kriminalca Dušana Markovića, ali i Fatmira A. za čije ubistvo je na kraju oslobođen.

U zatvoru je proveo 15,5 godina, od toga 11 u potpunoj izolaciji. Tokom boravka u kragujevačkom zatvoru 2016. godine, on je nezadovoljan kvalitetom i količinom hrane pretukao kuvara, a zatim mu odgrizao deo uva, nakon čega je i dobio nadimak „kanibal“.

Radovanović je sa ubijenim čovekom bio prijatelj s kojim je odrastao. Sukob među njima je izbio četiri meseca pre zločina, kada se Pavlović vratio u kraj nakon što je pušten iz zatvora. Pavlović je u aprilu prošle godine oslobođen optužbi za slučaj 170 kilograma marihuane, koja je pronađena u kombiju u kojem je on bio tada sa Goranom Hajdukovićem Čupkom (44). Sašu je maltretirao zbog različitih stvari.

Pročitajte još

– Kada je Dragan izašao iz zatvora, video je da se Saša odao alkoholu. Govorio mu je da mora da prestane da pije i da ide na lečenje i Saša ga je poslušao. Međutim, kad se Saša vratio “otrežnjen” sa lečenja više nije želeo da se druži sa Draganom, zbog čega je ovaj počeo da ga maltretira. Kobnog dana Dragan je navodno Sašu odveo na planinu Bukulja, gde ga je tukao i terao ga da ga oralno zadovolji. To je bila kap koja je prelila čašu – kaže naš sagovornik upoznat sa slučajem.

Osumnjičeni Radovanović se nalazi u pritvoru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike