Akcija crnogorske policije: Pripadnici MUP-a više od dva sata pretresali Zvicerovu kuću (VIDEO)

28.03.2021

16:55 >> 19:31

0

Autor: M. I.

Radoje Zvicer važi za vođu kavačkog klana

Akcija crnogorske policije: Pripadnici MUP-a više od dva sata pretresali Zvicerovu kuću (VIDEO)
Copyright Printscreen/Youtube, Vladimir Otasevic

Pripadnici Sektora specijalne policije danas nešto posle 18.30 časova napustili su prostorije koje koristi Radoje Zvicer, vođa “kavačkog” kriminalnog klana.

Prema nezvaničnim podacima, policajci su oduzeli više predmeta, između ostalog i vredne umetničke slike, koje su se nalazile u objektima koje koriste vođe tog klana.

Policija je, tokom pretresa, blokirala ulicu koja ide ka naselju Kavač i tražila narkotike, oružje i odbegle članove kriminalnog klana.

Inače, Radoje Zvicer važi za vođu “kavačkog klana”.

Podsetimo, on je teško ranjen 26. maja prošle godine, a ubrzo su uhapšeni Đukić, Tuzović i naši državljani Jovanović i Braković. Spekulisalo se da je pokušaj atentata na Zvicera bio osveta za ubistvo Igora Dedovića i Stevana Stamatovića u januara 2020. u Atini.

– Trebalo je da napadači na Zvicera dobiju 600.000 evra, pola miliona za izvršenje, a više od 100.000 evra za troškove boravka u Ukrajini. Međutim, Zvicera nisu uspeli da likvidiraju, jer je njegova supruga Tamara otvorila vatru na napadače – preneo je ranije Detektiv info i dodao:

– Ukrajinska policija nije pronašla patrone niti pištolj iz kog je Tamara Zvicer pucala, pa se veruje da ga je bacila nakon razmene vatre. Inače, Nišlija Petar Jovanović (46), zvani Peca Pitbul, osumnjičen za ubistvo Zvicerovog kuma Marka Vukovića (41), 17. januara na Bežanijskoj kosi u Beogradu.

Kako je ranije pisao 24sedam, istražni organi u Srbiji pokrenuli su istragu protiv Crnogorca zbog sumnje da stoji iza svirepog ubistva „pink pantera“ Milana Ljepoje iz Niša.

Veljko Belivuk i Marko Miljković sumnjiče se za nestanak Ljepoje u Beogradu. Zadatak da se „pobrinu“ za njega, kako se sumnja, dobili su baš od Radoja Zvicera. Navodno je „pink panter“ bio umešan u pokušaj ubistva vođe „kavčana“ u Kijevu, zbog čega je on rešio da mu se osveti.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike