Burna biografija vođe "kavačkog klana": Ko je Radoje Zvicer? Izrešetan u Ukrajini, krio se pod imenom Josip Babić

28.03.2021

17:19 >> 19:48

0

Autor: J.B.O.

Zvicer je jedno vreme boravio u Prištini odakle je koristeći lažna dokumenta putovao u Istanbul, Beč i Cirih

Burna biografija vođe "kavačkog klana": Ko je Radoje Zvicer? Izrešetan u Ukrajini, krio se pod imenom Josip Babić
Radoje Zicer - Copyright Radoje Zicer/MUP

U kuću Radoja Zvicera, za koga se sumnja da je vođa “kavačkog klana”, upali su pripadnici crnogorske policije u naselju Kavači, u Kotoru.

Zvicer je prema navodima medija pre nekoliko godina izbegao hapšenje prilikom policijske akcije na teritoriji Kosova i Metohije, pošto je dan pre toga pobegao iz Prištine na osnovu dojave koju je dobio iz nepoznatog izvora.

Zvicer je jedno vreme boravio u Prištini odakle je koristeći lažna dokumenta putovao u Istanbul, Beč i Cirih. Iako se policija nadala da će i on biti uhvaćen u akciji koju su pripremali desetak dana, Zvicer je uspeo da napusti mesto koje je povremeno koristio.

Prema saznanjima bezbednosnih službi iz regiona, Radoje Zvicer, navodno jedan od osnivača i vođa takozvanog “kavačkog klana”, krio se u zemljama regiona i EU pod lažnim imenom Josip Babić, rođen 6.2.1979. iz Orašja, BiH. Babić je državljanin BiH koji je rođen u nemačkom gradu Nirnbergu, a on nikada nije vadio dokumenta BiH, naveo je podgorički Dan.

Pošto je Babić odgovarao njegovom opisu i starosti, Kotoranin je to iskoristio i preko svojih “kanala” u BiH izvadio pasoš, navodi ATV iz Banjaluke.

Snimak koji je uzburkao javnost

Pobjeda podseća da je u decembru 2017. godine objavljen je 15-minutni snimak na Jutjubu sa detaljnim informacijama o “kavačkom klanu“, vođi ove grupe i njenim članovima koji je žestoko uzburkao javnost.

Takođe, otkriveni su detalji koji dosad nisu spominjani u javnosti, a koji se odnose na kriminalno delovanje ovog klana, kao i imena država u kojima deluju i lažni identiteti koje koriste, navodi ovaj portal.

Na snimku se prvi put obelodanjuje podatak da se Zvicer, koji slovi za vođu “kavačkog klana“, služi tuđim identitetom i da pod imenom Josip Babić nesmetano putuje Evropom.

Na tom snimku, vidi se spisak visokopozicioniranih članova klana, na kojem se nalaze: Davorin Baltić, Slobodan Kašćelan, Igor Božović, Dragan Knežević, Predrag Knežević, Milan Vujotić, Damir Meljović i Vladimir Roganović. Takođe, objavljene su i njihove fotografije, uglavnom one koje se nalaze u njihovim zvaničnim dokumentima i koje javnosti nisu dostupne.

Printscreen

Tamara mu spasila život

Supruga Radoja Zvicera, Tamara, u poslednjem momentu je spasla je život svom mužu kada je u vatrenom obračunu, koji se dogodio u Ukrajini prošle godine, odvratila napadače od namere da likvidiraju navodnog vođu “kavačkog klana”.

Pokušali da mu ubiju suprugu

Jovan Vukotić, vođa škaljarskog klana koji se trenutno nalazi u zatvoru u Crnoj Gori, osumnjičen je da je pre četiri godine u Kotoru pokušao da ubije Tamaru Zvicer, suprugu jednog od vođa suparničkog kavačkog klana, saopštila je crnogorska policija.

Policija je protiv njega podnela krivičnu prijavu tužilaštvu u Podgorici zbog sumnje da je u maju 2016. godine u naselju Dobrota u Kotoru pucao na Tamaru Zvicer.

Pročitajte još:

On je, prema navodima crnogorske policije, svojim automobilom marke “audi“ podgoričke registracije preprečio put kolima Tamare Zvicer i pucao iz pištolja u nju. Nije, međutim, pogodio ni nju ni njen automobil, već drugo vozilo koje je bilo parkirano u blizini.

U tom trenutku sa njim se u kolima nalazio i njegov otac Veselin Vukotić, dok je sa Zvicer u kolima bila njena maloletna ćerka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike