Ljubavnica Velje Nevolje postaje svedok saradnik?! Inspektori pronašli jezive poruke u njenim telefonima

09.04.2021

06:18 >> 07:25

0

Ona se tereti da je prala pare za Belivukov klan i najverovatnije će biti svedok saradnik u postupku protiv njegove grupe

Ljubavnica Velje Nevolje postaje svedok saradnik?! Inspektori pronašli jezive poruke u njenim telefonima
Copyright ATA Images

U okviru akcije policije, tužilaštva i BIA u kojoj je razbijen najjači kriminalni klan u Srbiji uhapšena je i M. R., zaposlena u jednoj poznatoj beogradskoj kompaniji, koja je, navodno, bila u ljubavnoj vezi sa Veljkom Belivukom. Ona je dobila i policijsko obezbeđenje.

Tereti se da je prala pare za Belivukov klan i najverovatnije će biti svedok saradnik u postupku protiv njegove grupe. Kako se saznaje od izvora iz istrage, ona se nedavno preselila u jedan skupoceni stan na Novom Beogradu, gde je 24 sata dnevno čuvaju policajci, piše “Informer”.

– Krajem februara je privedena u Službu za borbu protiv organizovanog kriminala (SBPOK), gde je saslušana u okviru finansijske istrage Belivukovog klana. Policija sumnja da je Velja Nevolja preko ljubavnice i još nekoliko bliskih osoba legalizovao keš koji je zaradio od šverca droge, reketa, iznuda… – kaže izvor, i dodaje:

– Veljina ljubavnica je tada pristala da sarađuje sa istražiteljima jer je shvatila da joj preti dugogodišnja robija ako pokuša da sakrije dokaze protiv njega.

Inače, policija je, prilikom pretresa stana, od M. R. zaplenila laptope i dokumentaciju od nekoliko firmi preko kojih je, kako se sumnja, Belivuk prao novac. Tom prilikom je oduzeto i pet telefona, od kojih je jedan imao zaštićenu aplikaciju za šifrovane poruke i tajnu komunikaciju.

– Pomoću specijalne opreme koju je naša policija dobila od kolega iz inostranstva, otključan je taj telefon. Inspektori su bili zgranuti kad su videli jezive snimke i fotografije na kojima su iskasapljeni leševi ljudi za čije se likvidacije sumnjiči Belivukova banda. Osim tih snimaka, u telefonima M. R. pronađeni su i drugi važni dokazi, ali i poruke koje je razmenjivala s Veljom Nevoljom – naveo je izvor i dodao:

– Ona će narednih dana opet biti dovedena u SBPOK, gde će najverovatnije pregovarati o dobijanju statusa svedoka saradnika. To je jedan od glavnih razloga zašto je dobila policijsko obezbeđenje.

Kako navodi izvor iz istrage, tokom finansijske istrage Veljka Belivuka i njegove grupe utvrđeno je da je Velja Nevolja ogroman novac uplatio na račune velikog broja preduzeća, u vidu pozajmica ili osnivačkog uloga.

Pročitajte još

– Taj novac je zatim uglavnom investirao u nekretnine i građevinske poslove. Na taj način je ogroman kapital, stečen kriminalom, prebačen u legalne tokove – navodi izvor.

On dodaje i da je policija u okviru finansijske istrage protiv Belivukovog klana saslušala i mnogobrojne biznismene i vlasnike najpoznatijih ugostiteljskih lokala za koje se sumnja da su poslovali sa njim.

Veljko Belivuk i Marko Miljković uhapšeni su 4. februara pod sumnjom da su organizovali kriminalnu grupu koja je izvršila niz najtežih krivičnih dela, skrivajući se iza Partizanove navijačke grupe “Principi”.

Pored njih, tada je uhapšeno još dvadesetak pripadnika grupe, a tužilaštvo za organizovani kriminal je pokrenulo istragu protiv 22 osobe.

Nedelju dana kasnije uhapšen je i A. Š., kod kojeg je pronađen snajper, a koji se povezuje sa ovom grupom. I njemu je određen pritvor jer se tereti za udruživanje radi vršenja krivičnih dela i za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Naredbom o sprovođenju istrage, svi iz Belivukove grupe terete se za zločinačko udruživanje i trgovinu narkoticima, nekoliko njih i za oružje, a Belivuk, Miljković i još sedmorica okrivljenih i za teška ubistva.

Pored Belivuka i Miljkovića, pod istragom su i Miloš Budimir (36), Marko Budimir (32), Vladimir Grek (36), Milovan Tadić (33), Filip Ivanovski (29), Srđan Lalić (35), Boris Karapandžić (33), Nemanja Đurić (35), Vlado Draganić (46), Aleksandar Vučeljić (39), Dejan Tešić (38), Nikola Stefanović (33), Nemanja Lakicević (41), Nikola Spasojević (29), Željko Kodžić (41), Nebojša Janković (50), Vlado Georgijev (38), Slađana Sekulić (39), Vuk Vučinić (29) i Marko Andrić.

Svi oni su i dalje u pritvoru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike