Trudnica pozitivna na koronu preminula u požarevačkoj bolnici, pukao joj čir na želucu

10.04.2021

09:43 >> 11:56

0

Autor: Lj.K.

Pacijentkinja u četvrtom mesecu trudnoće bila teško bolesna

Trudnica pozitivna na koronu preminula u požarevačkoj bolnici, pukao joj čir na želucu
Copyright Printscreen/rtvranje

U opštoj bolnici u Požarevcu sinoć je preminula trudnica pozitivna na korona virus, teškog opšteg zdravstvenog stanja.

Pacijentkinja I. M. (32)  iz Kostolca je bila u četvrtom mesecu trudnoće, i čekala je šesti porođaj po redu. Već na prijemu je bila u polusvesnom stanju  i vitalno ugrožena. Po hitnom postupku pregledana je od straneginekologa, kardiologa, radiologa i hirurga.

Prema rečima Danka Nikolića, direktora bolnice, kod nje su od tegoba dominirali bolovi u donjem delu stomaka, leđima, jak kašalj i bol u grudima.

– Pacijentkinja je bila u četvrtom mesecu trudnoće, šeste po redu, jer je ona majka petoro dece. Već na prijemu je bila u polusvesnom stanju, pritisak joj je bio nemerljivo nizak, i vitalno ugrožena.

Po hitnom postupku pregledana je od strane ginekologa, kardiologa, radiologa i hirurga – rekao je Nikolić. Nakon ultrazvučnih pregleda srca i abdomena, pacijentkinja je podvrgnuta operaciji prilikom koje je ustanovljeno unutrašnje krvarenje usled pucanja čira na želucu.

pročitajte još:

Odmah na prijemu pacijentkinji je urađen antigenski tekst koji je potvrdio da je pozitivna na koronavirus. Ustanovljeno je da je njen suprug u izolaciji zbog kovida 19. Prema rečima direktoraNikolića, nije moguće tvrditi da je smrtni ishod ove trudnice povezan za koronavirusom.

Ekipa lekara učinila je sve da spasi život pacijentkinje, ali je ona nažalost preminula ubrzo po okončanju operacije, u petak uveče, u 22.35 sati – objasnio je direktor bolnice.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike