Očekivali milione, zatekli kombi pun kroasana!: Ko su „smotani pljačkaši“ s Novog Beograda

08.12.2020

18:15 >> 10:05

0

Autor: E. H.

D. Č. (33) i J. N. (22) uhapšeni su jutros na spavanju. Sumnja se da su 16. novembra napali kombi lokalne kafeterije misleći da je u pitanju vozilo za transp

Očekivali milione, zatekli kombi pun kroasana!: Ko su „smotani pljačkaši“ s Novog Beograda
Copyright Pljačkaši uhapšeni na spavanju Foto: Printscreen/Instagram/MUP

Decembar tek je počeo, a D. Č. (33) i J. N. (22), koji su jutros uhapšeni u spektakularnoj akciji policije na Novom Beogradu, već su osigurali svoje mesto na listi top-pet najsmotanijih lopova ove godine!

„Otećemo pare, bićemo milioneri“, maštao je ovaj dvojac pre mesec dana dok su se spremali da opljačkaju vozilo za transport novca. Na stranu to što nisu očekivali da će ih policija naći i uhapsiti, što se jutros i dogodilo, ovaj dvojac nesuđenih milionera imao je još jedan peh – umesto vozila za transport para greškom su napali vozilo krcato – kroasanima!

 

Погледајте ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели MOJ BEOGRAD (@moj_beo_grad)

Sve se odigralo 16. novembra u ulici Miloša Martinovića, u Bloku A na Novom Beogradu. Vozač lokalne kafeterije, kao i obično, oko 7.15 časova dovezao je sveža peciva za lokal u kojem je bio zaposlen. Ni u snu nije sanjao da će se zbog svog tovara naći na meti dvojice maskiranih razbojnika. Lopove je pratio peh za pehom, jer se ispostavilo da je vozač bivši bokser!

– Kao bivši bokser nisam želeo da se predam i u samoodbrani sam uzeo prvu stolicu i počeo da se branim od pljačkaša – ispričao je tada Ljubo B. za medije.

Pročitajte još: “Pao” niški narko-diler: U porodičnoj kući krio 220 kilograma marihuane, oružje i cigarete!

Pročitajte još: Šta je otkrio presečeni lanac krijumčarenja droge iz Granade

Vozač se branio čime je stigao. Dok su oni u rukama držali pištolje, on je na njih bacao stolice i pepeljare. Jedan lopov tada je ispalio jedan metak, koji ga, na sreću, nije pogodio.

Napadači su potom pobegli sa lica mesta, a njihov beg snimio je jedan od stanara lokalnih zgrada sa svog prozora, a snimak se ubrzo proširio društvenim mrežama.

Posle nepunih mesec dana policija je otkrila ko je dvojac koji je napao kombi s kroasanima. Jutros su uleteli u stan i uhapsili ih na spavanju.

– Sumnja se da su oni pokušali da otmu robu iz kombija kafića, misleći da je reč o vozilu za transport novca. D. Č. je tom prilikom, kako se sumnja, pucao iz pištolja, pa će protiv njega biti podneta i krivična prijava za nedozvoljenu proizvodnju, držanje, nošenje i stavljanje u promet oružja i eksplozivnih materija – saopštio je MUP.

Zbog sumnje da su počinili krivično delo razbojništvo u pokušaju, D. Č. i J. N. je određeno zadržavanje do 48 časova. Oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni Višem javnom tužilaštvu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike