Sutra presuda za ubistvo u noćnom klubu "Tilt": Člana Belivukove ekipe čeka višegodišnja kazna?

13.04.2021

12:51 >> 14:00

0

Autor: J.B.O.

Naneo teške telesne povrede Vukiću, od kojih je ovaj ubrzo preminuo

Sutra presuda za ubistvo u noćnom klubu "Tilt": Člana Belivukove ekipe čeka višegodišnja kazna?
Slobodan Vukić ubijen ispred kluba "Tilt" Foto: Printscreen/ATA Images

Viši sud u Beogradu sutra će izreći prvostepenu presudu osumnjičenom pripadniku kriminalne grupe Veljka Belivuka, Milovanu Tadiću, povodom optužbi da je kao član obezbeđenja noćnog kluba “Tilt“, u decembru 2015, gostu kluba Slobodanu Vukiću naneo teške telesne povrede od kojih je ubrzo preminuo.

Tužilaštvo je u završnim rečima predložilo sudu da Tadića osudi na višegodišnju kaznu zatvora jer smatra da je upravo njegov udarac bio fatalan za smrt Vukića, dok je odbrana tvrdila suprotno da nema uzročno posledične veze između udarca Tadića i Vukićeve smrti i tražila da Tadić bude oslobođen.

Tadić je u svojoj završnoj reči ponovo izjavio saučešće Vukićevoj porodici i istakao da mu je žao zbog toga što se dogodilo, ali da se ne oseća krivim za nanošenje teških telesnih povreda Vukiću.

U ovom slučaju urađena su tri veštačenja, koja su najpre obavili stručnjaci iz Beograda, pa Novog Sada i na kraju iz Niša, jer je bilo sporno da li je Vukić umro od udarca u stomak koji mu je zadao Tadić ili usled drugih okolnosti.

Poslednje veštačenje, koje se poklapa sa prvim, kaže da je Vukić preminuo usled Tadićevog udarca u stomak.

Vukić je preminuo u januaru 2016, dve nedelje posle tuče sa članovima obezbedenja kluba “Tilt”.

Tadić se na sudu branio da ga je žrtva napala s leđa i da se on okrenuo i tada nogom odgurnuo Vukića u predelu butine.

Odbrana tvrdi da je Vukić preminuo od zastoja srca, dok tužilaštvo tvrdi da je upravo udarac u stomak taj koji je doveo do smrti.

Pročitajte još:

Tadić se branio sa slobode u ovom slučaju, ali je uhapšen 4. februara ove godine pod sumnjom da je pripadnik grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i sada se nalazi u pritvoru.

U tom slučaju u toku je istraga Tuzilaštva za organizovani kriminal protiv Tadića zbog sumnje da je izvršio krivična dela zločinačko udruživanje i trgovina drogom.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti