Hapšenja zbog korupcije u Crvenom krstu Požarevca: Muljali sa klanicom, mimo potpisanog tendera

14.04.2021

11:06 >> 11:08

0

Autor: Lj.K.

Policija uhapsila odgovorno lice i zaposlenu u Crvenom krstu Požarevac, kao i predstavnika klanice iz Petrovca na Mlavi

Hapšenja zbog korupcije u Crvenom krstu Požarevca: Muljali sa klanicom, mimo potpisanog tendera
Copyright Printscreen/RTS

Po nalogu Posebnog odeljenja za sprečavanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, policija je uhapsila odgovorno lice i jednu zaposlenu u Crvenom krstu Požarevac S.O. (48) i S.D. (54), kao i predstavnika jedne klanice iz Petrovca na Mlavi B.F. (62) zbog zloupotrebe u vezi sa javnim nabavkama.

Sumnja se da je S.O. u dogovoru sa B. F., omogućio da ova firma dobije javne nabavke za dobra tokom 2018, 2019. i 2020. godine kao najpovoljniji ponuđač, a pri tom je, kako navodi policija, zahtevao i isporuku dobara koja nisu predviđena ugovorom, dok je ugovorena roba naplaćivana po skupljoj ceni od dogovorene.

B. F. se tereti da je falsifikovao službene isprave kojima je vršio naplatu isporučenih dobara, čime je naneta šteta budžetu grada Požarevca u ukupnom iznosu većem od šest miliona dinara.

pročitajte još:

Sumnja se i da su S. O. i S. D. od početka 2018. do kraja 2020. godine, deo usluga Crvenog krsta vodili bez evidentiranja kroz poslovnu dokumentaciju i prisvajali novčane prihode ostvarene na taj način.

Oni se terete da su ostvarili protivpravnu imovinsku korist u iznosu od oko 1,5 miliona dinara. suprotno odredbama Statuta Crvenog krsta Požarevac kao humanitarne, nezavisne, neprofitne i dobrovoljne organizacije, čija su imovina i sredstva kojima raspolaže isključivo u funkciji ostvarivanja njegovih programskih ciljeva i zadataka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike