Saslušani i poslednji svedoci u slučaju protiv Mike Aleksića: Detaljno opisali kako se Milena Radulović lečila!

15.04.2021

12:37 >> 13:10

0

Autor: J.B.O.

Saslušani su psihijatar i psihoterapeut kod kojih se ranije lečila glumica Milena Radulović

Saslušani i poslednji svedoci u slučaju protiv Mike Aleksića: Detaljno opisali kako se Milena Radulović lečila!
Copyright Antonio Ahel/ATA Images/Prinstcreen

U Višem javnom tužilaštvu u Beogradu, kako saznaje Tanjug, danas su saslušana poslednja dva predložena svedoka u istrazi protiv vlasnika privatne škole glume Miroslava Mike Aleksića (68), osumnjičenog da je silovao i polno uznemiravao ukupno devet polaznica te škole.

Saslušani su psihijatar i psihoterapeut kod kojih se ranije lečila glumica Milena Radulović, koja je prva prijavila silovanje, a ispitani su na predlog njenih advokata.

Oni su u svedočenju detaljno opisali način Radulovićkinog lečenja, odnosno faze lečenja kroz koje je prolazila nakon trauma koje je preživela u školi glume sa Aleksićem.

Jedan od njenih punomoćnika, advokat Jugoslav Tintor, potvrdio je Tanjugu da u ovoj istrazi nema novih dokaznih predloga i da se sada očekuje odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Nakon formalnog završetka istrage, tužilaštvo ima zakonski rok od 15 dana za odluku o podizanju optužnice.

Tužilaštvo je krajem prošle sedmice odlučilo da ispita psihijatra i psihoterapeuta, nakon što je u sredu zvanično saopštilo da je istraga završena.

Aleksiću je u petak, 9. aprila, pored ostalih razloga, Apelacioni sud produžio pritvor za još mesec dana jer navodeći da istraga protiv njega još nije okončana, a da je “neophodno sprovesti radnje na koje tužilac ukazuje u svom predlogu”.

Apelacioni sud je Aleksiću produžio pritvor i da ne bi u kraktom roku ponovio krivično delo i zbog uznemirenja javnosti, s obzirom da se sve dešavalo u njegovoj školi glume.

Printscreen/YouTube

Protiv Aleksića Više javno tužilaštvo u Beogradu sprovodi istragu za ukupno 19 krivičnih dela – 11 za polno uznemiravanje i osam silovanja izvršenih od 2008. do 2020. godine i čeka se odluka tužilaštva o podizanju optužnice.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Nedavno su završena veštačenja svih devet glumica, a kako je za Tanjug tada rekao advokat Tintor, ona su potvrdila verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i prihologa, koja je zaključila da su one trpele “psihičke patnje visokog itenziteta”.

Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je učinjeno prema maloletnom licu, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

Za silovanje su, u zaviosnosti od načina izvršenja predviođene različite kazne, od najmanje dve do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloletnica pet do 15 godina.

Pročitajte još:

Radulović je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave.

On se nalazi u pritvoru od hapšenja 16. januara, da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike