Vođu "kavčana" Slobodana Kašćelana u januaru hteli da dignu u vazduh sa 5,8 kilograma eksploziva razorne moći!

21.04.2021

11:24 >> 13:31

0

Autor: Lj.K.

Plan je bio da mu napadači, kad krene na suđenje, priđu na motoru i prikače mu  eksploziv na krov auta u pokretu

Vođu "kavčana" Slobodana Kašćelana u januaru hteli da dignu u vazduh sa 5,8 kilograma eksploziva razorne moći!
Copyright Slobodan Kašćelan in4s.net

Slobodan Kašćelan, vođa “kavačkog klana”, koji je sinoć uhapšen sa telohraniteljem Vladimirom Vučkovićem, Milošem Radonjićem i Krstom Marošom, više puta krajem janaura trebalo je da bude meta atentatora, koji su planirrali da ga dignu u vazduh sa 5.8 kilograma eksploziv razorne moći.

Kašćelana je planirala da ubije kriminalna grupa Janka Vukadinovića, koji se nalazi u zatvoru.

Saopštivši da su sprečili likvidaciju, crnogorska policija i tužilaštvo su izneli detalje likvidacije. Plan je bio da mu napadači, kad krene na suđenje, priđu na motoru i prikače mu eksploziv na krov auta u pokretu..

Prema rečima glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića eksplozivna naprava koja je pronađena u Podgorici, ručno je rađena i bila je toliko jaka bi „ubistvo realizovano na semaforu ili negde na ulici bilo katastrofalno“.

pročitajte još:

I Saša Čađenović, specijalni državni tužilac Crne Gore naveo je da je  eksplozivna naprava bila teška 5,8 kilograma, od čega je u nju bilo smešteno oko 3,2 kg plastičnog eksploziva. Čađenović je pojasnio je i kako je trebalo da bude postavljana.

– Ova eksplozivna naprava, prema do sada prikupljenim dokazima, bila je pripremljena za kačenje na krov vozila u pokretu, i prema svom obliku i konstrukciji, sastojala se od metalnog dela u kojem se nalazio eksploziv, a preliminarna izjašnjenja stručnih lica govore da je ubojno dejstvo ove naprave najmanje 100 metara u prečniku od mesta eksplozije – rekao je.

Ukoliko bi Kašćelan preživeo, napadači bi mu opet prišli i „overili“ ga hicem iz pištolja.

U vezi sa ovom likvidacijom u akciji crnogorske policije uhapšeni su Dušan Ivanović, Momo Milić i Hasan Turković koji se sumnjiče da su krili eksploziv koji nisu uspeli da iskoriste u pokušaju atentata 22. januara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike