"Nisam se plašila pretnji, bila sam svesna onoga što radim": Milena Radulović posle podizanja optužnice protiv Mike Aleksića

21.04.2021

15:02 >> 17:28

0

Glumica kaže da je očekivala optužnicu koja je danas podignuta protiv Miroslava Mike Aleksića i ovakav njen sadržaj

"Nisam se plašila pretnji, bila sam svesna onoga što radim": Milena Radulović posle podizanja optužnice protiv Mike Aleksića
Copyright Antonio Ahel/ATA Images/Prinstcreen

Glumica Milena Radulović kaže da je očekivala optužnicu koja je danas podignuta protiv Miroslava Mike Aleksića i ovakav njen sadržaj.

– S obzirom na broj prijava i broj devojaka koje su se javile, spremne da svedoče o svojim iskustvima s Miroslavom Aleksićem, podizanje optužnice za mene je potpuno očekivano – kaže Milena Radulović, piše “Blic”.

Ona ističe da je od prvog dana kada je izašla javno i kada su druge devojke progovorile, bila svesna da rade pravu stvar.

– Nisam mislila o eventualnim posledicama, o pretnjama, pritiscima. Nisam se plašila, bila sam svesna onoga što radimo, jer govorimo istinu – navodi ona.

Kaže i da su Iva Ilinčić, ona i ostale devojke uradile sve što je do njih, kao i da je sada sve na sudu.

Podsetimo, Više javno tužilaštvo u Beogradu danas je podiglo optužnicu protiv Miroslava Mike Aleksića. Kako je saopšteno njemu se na teret stavljaju dva produžena krivična dela silovanja, dva krivična dela silovanja, jedno produženo krivično delo nedozvoljenih polnih radnji i četiri krivična dela dela nedozvoljenih polnih radnji, na štetu sedam oštećenih.

Antonio Ahel/ATAImages

– Predloženo je produženje pritvora prema okrivljenom – saopštilo je Više javno tužilaštvo.

O predlogu za produženje pritvora i potvrđivanju podnete optužnice odlučivaće Viši sud u Beogradu.

Radi zaštite privatnosti učesnika u postupku, predloženo je isključenje javnosti tokom trajanja glavnog pretresa.

Istraga protiv Aleksića sprovedena je zbog 19 krivičnih dela na štetu devet polaznica svoje škole glume od 2008. do 2020. godine, ali je optužen za devet krivičnih dela.

Aleksić je u tužilaštvu negirao da je seksualno napastvovao pomenute učenice glume u svojoj školi, pored ostalih i Milenu Radulović koja ga je prva prijavila policiji, a nakon nje osmelile su se i druge devojke.

Printscreen/Youtube, RTS TV lica, kao sav normalan svet – Zvanični kanal

Jedna od devojaka je u vreme napastvovanja bila maloletna, dok su ostale tvrdile, da ih je napadao i dok su bile maloletne i nakon punoletstva.

Nedavno su završena veštačenja svih devet glumica, a kako je tada rekao punomoćnik Radulovićeve, advokat Jugoslav Tintor, ona su potvrdila verodostojnost i validnost njihovih iskaza u kojima su ga optužile da ih je silovao ili polno uznemiravao.

Žrtve je veštačila komisija veštaka neuropsihijatara i prihologa, koja je zaključila da su one trpele “psihičke patnje visokog itenziteta”.

Pročitajte još:

Preti mu 15 godina robije

Za krivično delo polno uznemiravanje zaprećena je novčana kazna ili zatvor do šest meseci, a ukoliko je učinjeno prema maloletnom licu, učinilac će se kazniti zatvorom od tri meseca do tri godine.

Za silovanje su, u zavisnosti od načina izvršenja predvidjene različite kazne, od najmanje dve do 10 godina, pet do 12 godina, a za silovanje maloletnica pet do 15 godina.

Radulović je Aleksića prva prijavila policiji u januaru, nakon čega je on uhapšen i od tada se nalazi u pritvoru, a ubrzo su se i druge devojke osmelile da ga prijave.

On se nalazi u pritvoru od hapšenja 11. januara, da ne bi u kratkom roku ponovio krivično delo.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike