Pokušao da ubije saradnika Luke Bojovića: Šta znamo o uhapšenom vozaču Slobodana Kašćelana?!

22.04.2021

13:55 >> 15:23

0

Autor: J.B.O.

Jovan Mirković (38) je izručen Crnoj Gori zbog sumnje da je podstrekavao na ubistvo Gorana Slovinića i Marka Ljubiše Kana

Pokušao da ubije saradnika Luke Bojovića: Šta znamo o uhapšenom vozaču Slobodana Kašćelana?!
Printscreen/MUP/Profimedia

U Beogradu je uhapšen vozač Slobodana Kašćelana. Pre dva dana po poternici Interpola priveden je Jovan Mirković (38), zbog sumnje da je hteo da ubije Gorana Slovinića i Marka Ljubišu Kana u Budvi.

Jovan Mirković (38), koji je izručen Crnoj Gori zbog sumnje da je podstrekavao na ubistvo Gorana Slovinića i Marka Ljubiše Kana, u Budvi 2019. godine, u to vreme radio je kao vozač navodnog vođe “kavačkog klana” Slobodana Kašćelana.

Hapšenje je izvršeno na osnovu međunarodne poternice i razmene podataka između biroa Interpol Podgorica i Interpol Beograd. Za Mirkovićem je poternicu raspisao Viši sud u Podgorici, a sumnja se da je sa više osoba planirao ubistva Slovinića i Ljubiše.

Inače, Goran Slovinić i Darko Marković ranjeni su krajem avgusta 2019. godine, oko dva sata posle ponoći, dok je hice izbegao Marko Ljubiša Kan, koji je sa njima sedeo na terasi lokala “Korkovado”.

Ljubiša se u policijskim evidencijama vodi kao bezbednosno interesantna osoba, bliska Luki Bojoviću i “škaljarskom klanu”.

Tada je Markoviću i Sloviniću ukazana pomoć u budvanskoj hitnoj pomoći, a kasnije su prevezeni u kotorsku bolnicu.

Pročitajte još:

Mediji su tada pisali da je muškarac sa silikonskom maskom na njih otvorio vatru iz kalašnjikova.

Sumnjalo se još tada da je meta bio Ljubiša.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti